Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlem ve tedbirleri kapsamında, belediye hoparlöründen halka "evde kal" uyarısı yaptı.

Vergili, kent genelinde yer alan belediyenin anons sistemiyle vatandaşlara ikazda bulundu.

Başkan Vergili, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Karabüklü hemşehrilerim. Karabük'te salgın hastalık mevcuttur. Lütfen kurallara uyalım. 65 yaş üstü, emekli ve çocuklar dışarı çıkmayın. Dışarıdan eve gelenler aile büyüklerine yaklaşmasın. Zorunlu haller dışında dışarıya çıkmayalım. Dışarıya çıkarken maske mutlak surette kullanalım. El hijyenlerine dikkat edelim. Allah'a emanet olun." 

Öte yandan Safranbolu Belediyesi de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların evde kalmaları için çeşitli noktalara yöresel dilin kullanıldığı uyarı afişleri astı.

Belediye ekiplerince farklı bölgelerde billboardlara yerleştirilen afişlerde, "Kapıyu gıygaşuk bırakma", "Bi hora geçü", "Evde dur abisinin" ve "Düzelü bee..." şeklinde ifadeler yer alıyor.

Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı hem dezenfeksiyon hem de hijyen açısından birçok önlem aldıklarını söyledi.

Tedbirler kapsamında evde kalan vatandaşların biraz sıkılabildiğini belirten Köse, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada da takipçi sayımız oldukça fazla. Geçen hafta 1 milyondan fazla kişiye ulaştık. Bu da demek oluyor ki bizleri gurbetçi hemşehrilerimiz de takip ediyor. Bu sebeple sık sık özel paylaşımlar yaparak Safranbolu'muzun motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bu şivelerle yaptığımız şehir giydirmelerinin de sebebi buydu."

Köse, çalışma sonucunda olumlu dönüşler aldıklarını dile getirerek, "Safranbolu yöresinin şivesi de oldukça özel. Bu şekilde reklam ünitelerine de giydirmelerimizi yaptık. Tekrar buradan halkımıza diyorum ki bu seferlik lütfen 'Kapıyı gıygaşuk bırakma.' ve 20 yaş altı gençlerimize de son sözümüz 'Evde kal abisinin.' olsun." dedi.

 
Editör: Haber Merkezi