Karabük Belediye başkanı Rafet Vergili, Malazgirt Zaferinin 949’uncu yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Vergili mesajında; “Malazgirt'te iman vardır, inanç vardır. Türklük bilincinin yanında yüksek İslam ahlak ve şuuru vardır” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferinin 949’uncu yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Her milletin geçmişinde önemli tarihler vardır. Büyük Türk milletinin şanlı tarihinin geçmişindeki en özel günlerden biri de hiç şüphesiz 26 Ağustos 1071’dir.

Malazgirt Savaşı, 26 Ağustos 1071 tarihinde Alparslan tarafından yönetilen Selçuklu ordusu ile Bizans ordusu arasında gerçekleşmiş, Bizans İmparatorluğunun yenilgisi ve İmparator 4. Romen'in esir düşmesiyle sona  ermiştir.

Bu zafer ile milletimize Anadolunun kapıları açılmış, şanlı ecdadımız canlarıyla, kanlarıyla bu güzelim toprakları bizlere vatan kılmıştır.

Malazgirt'te iman vardır, inanç vardır. Türklük bilincinin yanında yüksek İslam ahlak ve şuuru vardır. Büyük komutan, dedemiz Sultan Alparslan şu sözleriyle zafere olan inancını ve Anadoluyu bizlere vatan yapma kararlılığını net bir şekilde ortaya koymuştur;

Askerlerim! Yiğitlerim! Bugün burada ne emreden bir sultan, ne de emir alan bir asker vardır. Bugün ben sizlerden biriyim ve sizlerle birlikte savaşacağım. Bugün burada Allah'tan başka bir sultan yoktur. Biz ne kadar az olursak olalım, düşman ne kadar çok olursa olsun, bütün Müslümanların, zaferimiz için dua ettikleri şu anda, kendimi düşman üzerine atacağım. Ya zafer kazanırız, ya şehit olarak cennete gideriz. İsteyen benimle gelsin, isteyen geri dönsün.

Ben memleket için, İslam için ölüme koşuyorum. Beni takip edenler ve kendilerini Yüce Allah'a adayanlardan şehit olanlar Cennete, sağ kalanlar ise ganimete kavuşacaklardır. Ayrılanları ahirette ateş, dünyada da alçaklık beklemektedir. Ya Rabb! Seni kendime vekil yapıyorum. Azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve senin uğrunda savaşıyorum.

Ey Allah! Niyetim halistir, bana yardım et. Sözlerimde hilaf varsa beni kahret Bu cennet vatanı kanlarıyla, canlarıyla bizlere vatan kılan şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Malazgirt Zafer'inin 949. yılını kutluyorum. Atalarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun.” 
Editör: Haber Merkezi