Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türklerin Anadolu’yu ebedî yurt edinmesine vesile olan Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıldönümü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Vergili mesajında; "Anadolu’nun kapılarının tüm Türklere ve İslam âlemine açıldığı 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup ettiği şanlı zaferin 948. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Anadolu’nun tapu senedi mahiyetindeki Malazgirt Zaferi, aynı zamanda bin yıllık kardeşlik hukukunun tescillendiği, birlik ve beraberlik olgusunun perçinlendiği olağanüstü bir tarihî hadisedir.

Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun bu büyük zaferi, Anadolu’nun fethinin yolunun açılmasında ve İslamlaşmasında önemli bir dönüm noktasını teşkil etmiştir. Dört bir yanı atalarımızın değerli miraslarıyla dolu olan aziz vatanımız, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımızdır. 26 Ağustos 1071 tarihindeki bu büyük zafer ile birlikte Anadolu’nun ebediyete kadar Türk Yurdu olarak kalması sağlanmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kutlu askerlerine, tarih yazarak bize bu güzel vatanı bırakan tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Tüm halkımızın 26 Ağustos Malazgirt Zaferini kutluyorum" dedi.