Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Büyük Kulüp’de düzenlenen akşam yemeğinde şoför esnafı ile bir araya geldi.

Düzenlenen akşam yemeği programına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Karabük Umumi Servis Aracı İşletmeciler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu ve şoför esnafı katıldı.

Yemek öncesi şoför esnafı ile tek tek sohbet eden Başkan Vergili, yemek sonrası yaptığı konuşmasında; “Sayın İl Başkanım, İlçe Başkanım, hizmet sektörünün değerli temsilcileri. Mahallelerimizi birbirine birleştiren, çocuklarımızı okullara ulaştıran, hastalarımızı hastanelere ulaştıran hizmet sektörünün değerli temsilcileri ve başkanları Hüseyin Kılıç Bey, Cemal Bey ve Metnin Beye bu toplantıyı tertip ettikleri için ayrıca teşekkür eder saygıyla selamlarım.

“Belediye Başkanlığı Görevine Beni Hiç Kimse Atamadı, Ben Kendim Talip Oldum”

10 yıllık görev sürem içerisinde Karabük'te yaptıklarımızı çok kısa bir şekilde sizlere anlatacağım. Şöyle bir düşünce var bu düşüncenin mutlaka yıkılması lazım. Ben Belediye Başkanlığı görevine Karabük'e vefa borcumu ödemek için kendim talip oldum. Beni hiç kimse atamadı. Karabük'e nasıl hizmet edilebilir 20 sene programladıktan sonra aday oldum. Cenab-ı Allah'ta bize nasip etti. Hep beraber güzel hizmetler yaptık. Karabük Belediyesi'nin bir kuruşunu heba etmedim. Karabüklülerden toplamış olduğum her kuruşu Karabüklülere hizmet olarak geri verdim. Bir kişi Karabük Belediyesi için rüşvet vererek iş yaptım diyorsa bu parayı ödemek benim boynumun borcudur. Karabük Belediyesi dünyadaki örnek belediyelerden biri haline gelmiştir. Yapabildiklerimiz, yapamadıklarımız olmuştur. Ama genel hizmet bakımından bir talep geldiği zaman şahsi çıkarlarımın dışında hiçbirisine duyarsız kalmamışımdır. Göreve başladığımda Karabük'te kangren olmuş bir kentsel dönüşüm problemi vardı. Biz hızı bir şekilde mezbahayı boşalttık. Yeni bir mezbaha yaptık ve konutları yıkılmadan evlerin teslim edildiği bir kentsel dönüşüm yaptık. Yine toprağın, çamurun içinde yolcu taşımış olduğunuz bir alanı bugün Türkiye'de örnek gösterilecek bir dolmuş durakları haline getirdik. Kış mevsiminde bir sefer yolculuk yapan araba ikinci sefer arabasını yıkamadan müşteri alamazdı. Yine olmaz denilen Battı - Çıktı'yı yaptık. Kangren olmuş meydanı yalnız Karabüklülerin menfaati için meydan haline getirdik ve 50 binler ile şehitlerimizi uğurlamaya başladık. Yanına kütüphanesini yaptık. Şirinevler'e bir Ticaret Merkezi mülkü kazandırdık, otopark yeni açıldı. Oradan yürüyen merdivenler ile Yenişehir'e çıktık. Asansörler ile Kayabaşına çıktık, yatay asansörler ile Öğlebeli'ne çıktık. 4 yıl içerisinde yüzde 99 doğalgazı bağladık. Şehri 2 kere asfaltladık. Şehrin 2 - 3 tane büyük mahallesinin su tesisatını tamamen değiştirdik. Şehri 2 kere asfaltladık. Kilometrelerce istinat duvarı ve kaldırım yaptık. Mümkün olduğu kadar asfaltsız mahalle bırakmadık. Eksikler çıkmayacak mı? Çıktıkça da tamamlamaya devam ettik. Yüzüncü Yıl Mahallesine Pazar Yeri yaptık. Çok yakında çalışmaya başlayacak. 5000 Evler ile Safranbolu'yu birleştirdik. Spor vadisi müteahhidi krizden etkilendi çok yakında yeniden ihalesini yapıp tamamlattıracağım. Sosyal yardım anlamında da belediyemiz en az 500 kişiye yardımda bulunur. Eşimizin dostumuzun yardımıyla biz bu yardımları ulaştırırız. Bunların üstüne de kimse siyaset yapamaz. Bugüne kadar hiçbir siyasi odaklı icraat yapmadım. Hiç kimseyi ayırmadım. Ben Karabük'te bütün partilerin oyunu alarak seçilmiş bir Belediye Başkanıyım.

“5 Yılda Karabük'ün 50 Yılını İnşa Edeceğiz”

Karabük'ün 1938'den sonraki hikâyesini 10 yılda yazdık. İnşallah önümüzdeki 5 yılda Karabük'ün 50 yılını inşa edeceğiz. Çok önemli projelerimiz var. Bu projeler genç, yaşlı tüm Karabük halkına yönelik. Bir tanesi Sağlık Tarama Merkezi ki bu çok önemli bir hadise. Bugün bir sürü sıkıntılar oluyor. Laboratuarlarda sıkıntılar oluyor, hastanelerde oluyor. Allah nasip ederde seçilirsem 2021 yılına kadar bu sağlık merkezinin görevine başlayacağını buradan söyleyebilirim. Yine gençlerimiz ile ilgili bir Bilim Merkezi yapılacak ki gençler için çok önemli bir merkez olacak. Civar merkezlerden de bu Bilim Merkezi'ne öğrenciler çalışmaya gelecek. Yine sizi ilgilendiren en önemli projelerden bir tanesi Kesintisiz Ulaşım Projesi. Bu projeyi de 5 yıl içerisinde tamamlamış olacağız ve Karabük'ün 50 yıllık trafik problemini çözmüş olacağız.

Battı - Çıktı için bunu kimse yapamaz, olması mümkün değil denilen Battı - Çıktı'yı yaptığımızı hepiniz gördünüz. Bunun ne kadar faydası olduğunu bilen de sizsiniz.

Yine kentsel dönüşüm ile ilgili projelerimiz var. Bu kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi Kartaltepe'deki Devlet Demir Yolları arazisinin şehre kazandırılması. Kartaltepe'nin tapusunu da 3 gün önce aldık. Bundan sonra en geç 2 - 2,5 yıl içerisinde bize istasyon mevkilerini teslim edeceklerine ben inanıyorum. Eski haddehaneler bölgesi, Bayır Mahalle'deki haddehanelerin hepsi önümüzdeki 2 yıl içerisinde şehir dışına çıkmış olacak. Orada da yeni bir kentsel dönüşüm başlayacak.

Biz bu icraatları yaparken bir sürü de sosyal sorumluluk projelerine imza attık. Pazar yerlerimize, pazarcı esnaflarımıza bütün mahallelerden ek seferler koyduk. Pazara mahallelerimizi bedava taşıyoruz. Yaşlı Sağlık Merkezi kurduk yatalak hastalarımıza mümkün olduğu kadar en güzel hizmeti veriyoruz. Biz bu başarıların hepsine sizler ile beraber imza attık. Şoför esnafımıza, sizlere geldiğimiz zaman bu güne kadar hiçbir uyumsuzluk içerisinde çalışmadık. Siz hangi talep ile geldiyseniz ben mümkün olduğu kadar yerine getirmeye çalıştım. Bizde bir talepte bulunduğumuzda sizler reddetmedi. Dolmuşlarımızı sarı renkte tek renge boyadık. Yine aynı şekilde devam ediyorsunuz. Dolmuş duraklarımızı yaptık, taksi duraklarımızı yaptık. En önemli hadiselerden birisi ben 10 yıl boyunca hiçbir plaka satmadım. Benim geldiğimde bir minibüsün plakası 100 bin lira yapmıyordu. Bir taksinin de taksi plakası 30 bin lira yapmıyordu. Şu andaki fiyatlar sizin takdirinizdir. Bu imkânları size sağlamamla sizde zengin olmuş değilsiniz. Anca malınızın değerlini koruyabilirsiniz. İnşallah önümüzdeki dönemde aynı programla devam edeceğiz. Şehir geliştikçe taşıma ihtiyacı daha çoğalıyor. Kesinlikle yeni hatların oluşmasına, yeni plakaların satışlarına müsade etmeyeceğim. Siz sanki bir plaka ile çok zengin olmuşsunuz, bir yeri soyuyormuşsunuz gibi büyük şehirler için çıkarılan bir yasadan dolayı 10 yıl içerisinde bunların tekrardan ihale edilmesi şartı getirilmiş. Buna da o tarihte kimse müdahil olmamış. Bu aslında büyük şehirler ile ilgili ortaya atılan bir yasa ve geçmiş. Siz bunlar ile ilgili "1 yıldan beri uğraşıyoruz bir yol alamadık" diyorsunuz. Ben size şu sözü buradan vereyim. Bugün yine Genel Başkan Yardımcımız ile görüştüm. Bizim böyle bir problemimiz var yasanın şu şekilde değişmesi gerekiyor dedim. Bana ivedi bir şekilde cevap yazdı. "ben şuanda kanun değişikliği ile ilgili tasarıyı hazırlattırıyorum en kısa zamanda meclise getireceğim" dedi. Bu olayın takipçisi de benim.

Gelelim Karabük'te hizmet etmeye düşünenlere. Ben bu göreve Karabük'e vefa borcumu ödemek için talip oldum. Şükürler olsun hiç yalan söylemeden, hiç kimseyi aldatmadan her söylediğimi yerine getirdim. Şuanda aday olup yola çıkıyor. Evet programını, projelerini koyar ve anlatır. Bir kişi çok iyi idareci olabilir, çok iyi yönetici olabilir. Mutullah Yolbulan, Kamil Güleç Beyefendi Demir - Çelik'i en kaoslu döneminde alıp belirli bir yere taşımış ve şuanda da çok çok iyi bir ekonomik duruma getirmiştir. Bu çok iyi bir siyasi veya çok iyi bir şehir yönetici olur demek mi? Ayrıca bu iş çok hassas bir iştir. Kapınıza gelen kimseyi kırmamanız gereklidir ki benim şuan koruma polisim dahi yoktur. Caddede tek başıma gezerim. Çünkü benim güvenliğimi sağlayan tüm Karabüklülerdir. 10 yıldır hiç kimse ile 1 kere dahi münakaşam olmamıştır. Sen çok başarılı bir rektörlük yapmış olabilirsin. O günün şartlarında senin başarılı olman için de bütün Karabüklüler destek verdi. Herkes elinden geleni yaptı. Siyaset çok farklı bir şey. 3 yıllık milletvekilliği yaptın. Çok kısa bir şekilde bunun analizini yapayım. Ben mümkün olduğu kadar her bayram sizlerin yanına gelmeye çalıştım. Dolmuş duraklarına, taksi duraklarına gelmeye çalıştım. Bir probleminiz var mı diye sordum. Ne gerekiyorsa elimden geldiğince gayret gösterdim. Allah için size soruyorum siz 3 yıl boyunca bu Milletvekilimizi hangi dolmuş durağında, hangi taksi durağında gördünüz? ben hepinizin oyunu alıyorum. Biliyorum burada Ak Partili arkadaşım var Cumhuriyet Halk Partili arkadaşım var hiç önemli değil. Karabüklü olmak illa Karabük doğumlu olmak değil. Karabük'ün ruhunu yaşamaktır. Hepimiz Karabük'e bir yerlerden geldik. Karabük'ü 80 yılda inşa ettik 10 yılda imar etmeye çalışıyoruz. Birileri başka bir yerden gelebilir, Karabük'ün havasını teneffüs eder, Karabük'ün dertleriyle dertlenir ondan sonra ben Karabük'te siyaset yapıyorum der. Ama "ben görevli olarak geldim, beni adayların içerisinde en iyi buldular ve atadılar ben göreve geldikten sonra bunları da çalıştıracağım" derse bu siyasetin eksik, noksan parçalarıdır. Veya popülist siyaset yapıp bir iki oy için yalan söylemeye çalışırsa "park ücretlerini kaldıracağım" derse çok basit bir siyasete kaçmış olur. Önce Karabük için yapacaklarını anlatacaksın. Karabük'ün şoförü ile, hastası ile beraber olacaksın sonra ben Karabüklüyüm diyeceksin. "ben her hafta sonu Karabük'e geliyordum" diye savunmaya geçmeyeceksin. Bende her Cuma giderim Cumartesi işimi görürüm ve Pazar günüde Karabük'ün her köşesini gezerim. Ben Belediye Başkanı olduğum günden bu yana 1 gün dahi tatil kullanmadım. Ama her Pazar Karabük'ün her noktasını gezdim. "ben Milletvekiliyim benim görevlerim var" dersen ben onu bilemem. Biz şehrin Milletvekili olarak sizi seçmişizdir. Şehrin eksiklikleri ile ilgili bizimle konuşacaksın. Ben şimdi oda başkanlarıma soruyorum plakalar ile ilgili bu problemi o tarihte Milletvekili arkadaşımıza getirdiniz mi? Ne kadar duyarlı oldu? Evet bu onun problemi. Karabük'ün, Karabük esnafının problemi değil. Benim derdim Karabük'ün derdi, benim problemim Karabük'ün problemi. Sizin her probleminiz benim problemim. Seçim öncesi, seçim sonrası kaybettim kazandım hiç önemi yok. Elimden geldiği kadar bu işin takipçisi olacağım. Bu yasanın değişmesi için ne gerekiyorsa, hangi noktalar ile konuşulması gerekiyorsa tek tek konuşacağım. Meclise Ak Partili arkadaşlarımla da konuşacağım, Chp'li arkadaşlarımla da konuşacağım. İnşallah bu yasa değişecek.

Ben size çok kısa bir şekilde bir çerçeve çizdim biz Karabük'ü cinciler ile bağlanmış, ortasında çatlayan patlayan ışıklardan aldık bugün modern bir kent haline getirdik ki burada sizlerinde, tüm Karabüklülerinde hizmetleri çoktur. Hepinize de bu konuda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah tekrar başkanlık nasip olursa ben Karabük'ün önümüzdeki 5 yılda 50 yıllık geleceğini tekrardan inşa etmek için yola çıkacağım sizlerin duasıyla bu işleri gerçekleştireceğimize canı gönülden inanıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.





 

Editör: Haber Merkezi