KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ:

“BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

“VALİLİĞİN BULUNDUĞU ALANA CAMİ YAPACAĞIZ”

BAŞKAN VERGİLİ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın toplantısında 7 yıla yaklaşan belediye başkanlığı sürecinde yapmış olduğu çalışmalar ve geriye kalan üç yıl içinde yapacağı projeleri açıkladı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili göreve geldiği günden bugüne kadar Karabük’e yapılacak olan çok önemli işlere el attıklarını söyledi.

BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Basın toplantısında 3 yıl içerinde yapılacak olan projeleri anlatan Başkan Vergili “ 100. Yıl Yaşam Kompleksi Projesine başlandı yarısı bitme aşamasında. Kanyonpark Köprü Projesinin köprü temeli 14 Ekim tarihinde temeli atıldı çalışmaları devam ediyor. Kanyon Peyzaj ve Düğün Salonu projemiz, Şirinevler Mahallesi katlı otopark ve pazar yeri proje çalışmamız hayata geçirilecek.

Şirinevler Mahallesi yer altı geçidi ve çarşısı hizmete girecek. Araç Çayı Rehabilitasyon projesi yürüyüş ve bisiklet yolları, köprüleri yapılacak. Onel ile Zonguldak Caddesi arasına yapılacak köprü ile ilgili planlama aşamasında gerekli yerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni Belediye binamız ile iş merkezi binası yapımı tamamlanmak üzere Ocak ayı içerisinde taşınmayı bekliyoruz.

Yapımı devam eden Kartaltepe- Yenişehir köprüsü üç ve dört ay içersinde tamamlanıp hizmete açılacak. Kayabaşı Mahallesi Engin Sokak - Bağ Essan arası köprü yapım çalışmalarımız devam ediyor ve yakında hizmete açılacak. Dereevler - Esentepe Kule Asansör çalışmamız olacak. Merkez, Şirinevler ve Yeşil Mahalleye ışıklı trafik levhaları konulacak.

Kayabaşı Mahallesi Kemiklidere mevkii kanal projesi çalışmalarımız başlamış olup, şu anda Kayabaşı ve Kurtul Mahallesinde halı saha yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Bir şehirde yaşanabilecek yaşam standartlarında her konuyu ele aldık ve almaya devam edeceğiz. 3 yıl içinde söylediğimiz tüm projeleri de hayata geçireceğiz” dedi.

RAFET VERGİLİ“VALİLİĞİN BULUNDUĞU ALANA CAMİ YAPACAĞIZ”

Belediye Meclisinde karar alıp binayı Valiliğe devredeceğiz. Siyasilerle görüş birliğine vardık. Eski belediye binamız Valilik binası olarak vereceğiz. Gerekli tadilatı yaparız. Şimdiki Valiliğin bulunduğu alanda cami yapacağız.

Mülkiyeti kimde olursa olsun bu alan cami yapacağız. Meydanı yanında cami veya Avrupa’da meydanı yanında kilisesi olmayan şehir yoktur. Biz yeni bir iliz ve kente format vermeye çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.

 
Editör: Haber Merkezi