Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı nedeniyle market ihtiyaçlarının çağrı merkezleri aracılığı ile yada direk telefonla sipariş verilmesi halinde kapıya getirilmesi hizmeti ile ilgili Karabük’te faaliyet gösteren marketler ile toplantı yapıldığını belirtti.

Vergili toplantıda kurumsal marka olan 3 marketler zinciri olan firma haricinde tüm marketlerin bu hizmeti yapmaya hazır olduklarını belirterek bir açıklamada bulundu.

Vergili açıklamasında “Değerli Hemşehrilerim; Hepinizin de bildiği gibi İçişleri Bakanlığımız 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlaması getirdi. Bizlerde Karabük Belediyesi olarak genelgenin yayınlandığı akşamdan itibaren bu insanlarımızın ev ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtik.

Zabıta Müdürümüz şehrimizdeki marketlerimizin sahipleri ve yöneticileriyle bizzat görüşerek kampanyaya destek istedi. Yapılan görüşmeler sonucunda şehrimizde ticari faaliyetlerini sürdüren 3 market hariç tüm marketlerimiz devletimizin ve milletimizin emrinde olduklarını ifade etti. Öncelikle bu zor günlerde halkımızın yanında olan vefakâr ve kadirşinas işletmelerimize Karabük halkı adına şükranlarımı sunuyor, bol kazançlar temenni ediyorum.

Bu vesile ile değerli hemşehrilerimizin bir konuya dikkatlerini çekmek istiyorum;

Kampanyamıza destek vermeyenler, bu zor günlerde ülkemizin ve halkımızın yanında olmayanlar; şehrimiz genelinde mantar gibi şube açıp, her gün bu şehrin milyonlarca lirasını alıp şehir dışına taşıyanlar..!

İnanıyorum ki saygıdeğer halkımız bundan sonra alışverişlerini yaparken bu günleri göz önünde bulunduracak, bu zor günlerde kendilerine karşı duyarsız kalanlara gereken ekonomik ambargoyu uygulayacak.” İfadelerini kullandı.

Başkan Vergili ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların telefonla ya da çağrı merkezleri aracılığı ile verilen siparişleri kapıya kadar getirme hizmetini veren marketlerin listesini yayınlayarak teşekkür etti.

Başkan Vergili “65 yaş ve üstü vatandaşlarımız doğal olarak, internet üzerinden online alışveriş yapma kabiliyetine çok sahip değiller. Evde oturan 65 yaş üstü vatandaşımız ancak telefon açarak ihtiyaç listesini vermeyi daha pratik buluyor ve bu yolu uyguluyor.” Diye açıklamada bulundu ve bu hizmeti veren marketlerin listesini açıkladı.

Vergili ayrıca “Bu millet el ele, omuz omuza verdiğinde nelerin üstesinden geldiğini Çanakkale’de, Sakarya’da ve daha nice cephede tüm dünyaya gösterdi. Gün birlik ve beraberlik günü. En zor günlerimizden biri olan bu günlerde halkımızın yanında yer alan fedakâr ve vefakâr marketlerimiz ve mahalle bakkallarımız her zaman olduğu gibi, bu zor günlerimizde de bizlerle birlikte.

Kampanyamıza destek veren süpermarketlerimizin yanında mahalle bakkallarımıza da muhtarlarımız aracılığıyla siparişlerinizi ulaştırabilirsiniz.

Teşekkürler vefakâr Karabük bakkalları ve bu şehirden kazandığını bu şehre veren marketlerimiz. Bu millet sizin bu kadirşinaslığınızı asla unutmayacak” dedi.