Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, yeni sezon kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Tankut, Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Gençlerbirliği’nin efsane başkanı İlhan Cavcav’ın adının verildiği Spor Toto Süper Lig 2017-2018 sezonunun tüm takımlara hayırlı olmasını diledi.

Ferudun Tankut, sezonun ilk maçını deplasmanda Gençlerbirliği ile yapacaklarını anımsatarak, “Önemli olan lige iyi başlamak. O bakımdan Ankara’da Gençlerbirliği ile oynayacağımız maç bizim için önemli. Sonuçta ligde 17 takımla karşılaşacağız. Tüm kulüplere yeni sezonda başarılar diliyorum" dedi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise, büyük takımlarla arkaya arkaya karşılaşmanın dezavantajlı olarak gözükse de maçların fikstür ile değil sahada verilen mücadele ile ortaya çıkacağını söyledi.

Yeni sezonun her takıma hayırlı olmasını dileyen Sözeri, “Lige ilk hafta deplasmanda Gençlerbirliği maçıyla başlıyoruz. İkinci hafta içeride taraftarımızın önünde Medipol Başakşehir ile devam edeceğiz. Sezonun ilk yarısında sahamızda 7. haftada Beşiktaş ve 17. haftada Trabzonspor maçlarımız var. Bakıldığında büyük takımlarla oynamak zor. Bizim için her maçın ayrı önem taşıdığını düşünüyorum. Bir hedef koyduk ve geçen seneden daha iyi yerde ligi bitirmek istiyoruz. Bu noktada hedefimizde bir sapma yok.

Ligde yine hedefleri olan Bursaspor’u takip ediyoruz. Bu durum ufakta olsa bizim için bir avantaj olarak gözükebilir. Hedefe oynayan takımların maçlarında konsantre ve efor daha fazla sarf ediliyor ve kart görme oranları da yüksek oluyor. Onların iyi bir performans göstermesi mücadele edeceğimiz takımlara karşı ufak da olsa avantaj ama sonuçta sahada verilecek performans önemli. Bizde bu anlamda sıkı bir idman programı yaparak hem fizik gücü hem de mücadele gücü yüksek bir takımla sahada olmak için çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi