Dün gece Eski Çarşı mevkisinde bulunan ve otel olarak kullanılan 3 katlı tarihi konakta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Safranbolu ve Karabük Belediyeleri, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmişti.

Kısa sürede bütün konağı saran alevler bitişikte bulunan yine 3 katlı konağa da sıçramıştı ve içeriden patlama seslerinin geldiği yangında otel misafirleri ve çalışanları tahliye edilmişti.

Şehir dışında olan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yangın ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Köse açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dünyanın içinde yaşanarak en iyi korunmuş kentlerinden biri olan şehrimizde dün gece çıkan yangından ötürü büyük bir üzüntü içindeyim.

Olaya anında müdahale eden İtfaiye ekibimize, çok büyük bir destekle yangının söndürülmesinde rol oynayan Orman İşletme Şefliği İtfaiye ekiplerine ve Karabük Belediyesi ve Kardemir'den gelen itfaiye ekiplerine minnettarız. Kötü günlerde uzanan dost ellerini unutmayacağız.

Yangının nasıl başladığı, nasıl yayıldığı, tarihi binaların hasarı gibi konuların netleşeceği raporları bekleyeceğiz.

Altını ısrarla çizmek istiyorum ki tarihi yapıların korunmasında üzerimize düşenleri çok daha kapsamlı değerlendirecek ve bir kez daha benzer bir sonuç yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapmak üzere gündemimizde olan çalışmaları hızla sonuca ulaştıracağız.

Tüm Safranbolu'ya, kıymetli halkımıza ve elbette evi, konağı yanan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diliyor, derin üzüntülerini yürekten paylaşıyorum."

Editör: Haber Merkezi