Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Safranbolu’nun ülkemiz için önemli bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Köse; “Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan, önemli bir korumacılık örneği sergileyerek bu günlere gelebilmiş bir kent olan Safranbolu, gerek ülke gerekse dünya turizmi için oldukça önemli bir yer teşkil etmekte.

İlçemiz kültürü, tarihi, geleneksel el sanatları, muhteşem doğası, han, hamam ve tarihi evleri ile Cennet vatanımızın nadide kentlerinden birisi. Yine Safranbolu olarak her yıl binlerce turisti ağırlamaktayız. Bu bağlamda belediye olarak ilçemizin en büyük getirilerinden birisi olan turizm için, gerek kamu kurumlarımız gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerekse turizm konusunda kendisini yetiştirmiş halkımız ile birlikte sık sık istişarelerde bulunarak yeni çalışmalar ve projeler gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.

Her yıl sayısı artarak katlanan ziyaretçi sayımız ile ülkemizin en çok turist ağırlayan ve en çok merak edilen kentleri arasında yer alan Safranbolu’muzun ülke ekonomisine de katkısı yadsınamaz. Bu vesile ile tüm Safranbolu olarak, ilçemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı vermeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, turizmin ulusal ve yerel ekonomilere katkısının yanı sıra toplumsal bütünleştirici rolünün tüm dünyaya egemen olması dileği ile Turizm Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi