İL GENEL MECLİSİNDEN SONRA SAFRANBOLU BELEDİYESİDE ÇATIRDADI

aksoy

Geçtiğimiz Cuma günü İl Genel Meclisinde grup kararı olduğu söylenmesi üzerine Hasan Yıldırım’ın karşısına aday olarak çıkan ve muhalefetin desteği ile 1 oy farkla İl Genel Meclis Başkanlığına Ahmet Sözen’in seçilmesinin ardından bugün ise aynı durum Safranbolu Belediyesi'nde yaşandı.

“KORE GEZİSİNDE GAZİ OLDU”

Safranbolu Belediyesi’nde bugün gerçekleştirilen Meclis Başkan Vekilliği, Encümen ve Komisyon seçimlerinde muhalefetin istediği oldu. Bu durumun Kore’de bir takım ziyaretlerde bulunan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un üzerinde büyük bir şok etkisi yaptığı belirtilirken, bazı çevreler tarafından Aksoy’un adeta ‘Kore Gazisi’ olduğu benzetmesi yapıldı.

“AK PARTİ İÇİNDE MUHALEFET SESLERİ YÜKSELİYOR”

AK Parti Teşkilatları geçtiğimiz Cuma günü İl Genel Meclis Başkanlığı seçimindeki şoku üzerinden atamadan Safranbolu Belediyesinin bugün gerçekleştirilen meclis komisyon seçimlerinde ikinci büyük darbesini yaşadı.

İl Genel Meclis Başkanlığında grup kararı olmasına rağmen 1 oy farkla Başkanlığa seçilen Ahmet Sözen’in ardından 8 AK Parti, 4 MHP ve 3 CHP Meclis üyesinin bulunduğu Safranbolu Belediyesinde gerçekleştirilen seçimler muhalefetin 9-6 üstünlüğü ile listeleri alt üst etti.

Cuma günü İl Genel Meclisinde, bugün ise Safranbolu Belediyesindeki seçimlerin sonucunda AK Parti’de muhalefet sesleri yükselmeye başladığı ortaya çıkarken, parti içindeki muhaliflerin seslerinin iyice yükselmesi ise AK Parti teşkilatlarını giderek çıkmaza sokmaya başladı.

AHMET GÜNEŞ İNTİKAM MI ALIYOR..?

Bu durum Safranbolu'da uzun yıllar İlçe Başkanlığı yapan ve geçtiğimiz aylarda Genel Merkez talimatıyla yönetimi ile birlikte ilçe başkanlığından istifa eden Ahmet Güneş’in intikam alma operasyonu olarak değerlendiriliyor.

İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen’in ve bugün muhalefetle birlikte hareket eden AK Partili 3 Belediye Meclis üyesinin eski ilçe başkanı Ahmet Güneş’in yakın ekibi olduğu parti içinde iddia edilirken, Güneş’in hem İl Genel Meclisi, hem de Safranbolu Belediyesi Meclisinde intikam alma hamleleri yaptığı konuşuluyor.

ŞAHİN NE YAPACAK..?

Karabük siyaseti Mehmet Ali Şahin etrafından dönerken, AK Parti İl ve İlçe teşkilatları bu operasyonlarla zaafa uğratılmış oldu. Karabük’te en üst karar merci olan Şahin, teşkilatların bu şekilde zafiyete uğratılması karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

İl Genel Meclisinde ve Safranbolu Belediye Meclisinde Parti grup kararına uymayan ve muhalefetle birlikte hareket eden AK Parti’nin bu meclis üyelerinin partiden ihraçları gündeme gelecek mi?

NECDET AKSOY’UN YAKIN EKİBİNE NEŞTER

Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un iki dönemdir yakın kurmayları ve çalışma arkadaşları olan Erdoğan Şenol, Halil Aydın, Mehmet Ali Özer ve özellikle İmar Komisyonunda yer alan Elif Hacıalioğlu’nun bugün yapılan seçimlerde muhalefetin listesi karşısında yerlerinden edilerek etkisiz hale getirildi.

Bugün yapılan seçimlerde muhalefetin 9-6 üstünlük sağladığı seçimler sonucunda daha önce Halil Aydın’ın yer aldığı 1. Meclis Başkanlığına Şenol Karadeniz, Mehmet Ali Özer’in 2. Meclis Başkan Vekilliği yerine Hatice Çelik seçildi.

Öte yandan Erdoğan Şenol ve Halil Aydın’ın görev yaptığı Encümen üyeliğine ise Tahsin Kartal ve Serap Karaoğlu seçilirken, Plan Bütçe Komisyonunda görev yapan, Şenol Karadeniz, Şükran Şentürk, Fatih Akgün, Mehmet Ali Özer ve Hasan Dağdelen’in yerine muhalefet listesinde yer alan Tahsin Kartal, Emrah Tufan, O. İsmail Timar, Şenol Karadeniz ve Necati Kuru seçildi.

Belediye İmar Komisyonun da ise daha önce ‘Elif Hacıalioğlu, Halil Aydın, Serap Karaoğlu, Necati Kuru ve Cemal Akarsu’ görev yaparken, bugün ki seçim sonrası, Tahsin Kartal, Şenol Karadeniz, Necati Kuru, Serap Karaoğlu ve Cemal Akarsu seçildi.