Bartın İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri ile Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Birim Müdürleri; Özel İdaremizi ziyaret ederek, iki ilin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Genel Sekreter Mehmet Uzun, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ile iki komşu ilin meclis üyeleri katıldı.

Eylül ayı İl Genel Meclisi toplantısının 4. oturumunda açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Sözen; “Bizler İl Genel Meclisi üyeleri olarak bölgemizin ve kırsalda yaşayan hemşerilerimizin ihtiyaçlarını bir an önce karşılayabilmek ve elimizdeki imkânları en faydalı şekilde kullanabilmek adına ve halkımıza yansıtma anlamında çevre illerimiz ile sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Bu illerimizin başında da Bartın ilimiz geliyor.

Bu sene yapmış oldukları çok önemli çalışmalardan bir tanesi beton asfalt şantiyesini kurmaları ve kilit parke üretimine geçmiş olmalarıdır. Bizlerde geçtiğimiz ay bu tesisi yerinde inceleme fırsatı bulduk. İnşallah bizde aynı şekilde bölge insanımıza hizmet etme adına böyle tesislere sahip olmak istiyoruz. Bizlerde Karabük İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak bundan yaklaşık 5 yıl önce bölgemizin ihtiyaç duyduğu filler malzemesini ve yol malzemesini aldığımız seyyar konkasörler ile temin etme yoluna gitmiştik.

Bu çalışmalarımızı da Bartın İl Genel Meclisi ve Bartın İl Özel İdaresi bugün inceleme fırsatı buldu. Bu şekilde görüş alışverişinde bulunarak iki komşu il çalışmalar hakkında bilgi edinmiş oldu. Ben ziyaretin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ve tekrar Bartın İl Genel Meclisi ve Bartın İl Özel İdaresi temsilcilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Sözen’in konuşmasının ardından söz alan Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “ Bu ziyaret her iki il içinde çok önemli. Sebebi ise şu; herkes bir şeyler üretiyor; ama bundan bir başka ilin faydalanması da olmazsa olmazı olmalı. Herkes kendi yaptığını içine kapalı yapmamalı. Kim hangi projeyi uyguluyorsa bunu etrafındaki diğer iller ile paylaşmalı. Bu hem bölgenin gelişmesine fayda sağlayacaktır hem de ülkemizin daha hızlı ve daha kapsamlı gelişmesine vesile olacaktır.

İşte tam da bu noktada Karabük ile Bartın bu istişareyi bu ilişkiyi başlatmış oldu. İnşallah bu güzel ve dostane ilişkiler çerçevesinde iki komşu il sürekli bilgi alışverişinde bulunarak diğer illerimize örnek olacaktır. Ben Karabük İl Genel Meclis Başkanı ile Meclis Üyelerimize; Özel İdare Genel Sekreteri ile çalışanlarımıza misafirperverlikleri için teşekkür eder, herkese çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi