BALIK AVLAMAYA GİDEN 6 ARKADAŞ AYI SALDIRISINA UĞRADI

AYI SALDIRISI

Geçtiğimiz yıllarda sıkça rastlanan ayı saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Önceki yıllarda ayıların yerleşim yerlerine indiği ve insanlarla karşı karşıya gelidiği vakaların yanı sıra geçen yıl bir ayı, 7 ay önce defnedilen bir kişinin mezarını açmıştı.

Son olarak Safranbolu Karapınar köyü yakınlarında balık avlayan 6 kişiden ikisi, ayının saldırısı sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Karapınar köyü yakınlarında bulunan Sırçalı Kanyonu'da 4 arkadaşlarıyla birlikte balık avlamaya giden Ahmet Avcı (42) ve Cevat Uysal, (25) aniden karşılarına çıkan ayının saldırısına uğradı.

Başı ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralanan Avcı ve Uysal, bir süre ayıyla mücadele etti. Durumu fark eden diğer arkadaşları, yanlarında bulunan av tüfeği ile ateş ederek ve baltayla vurarak ayıyı etkisiz hale getirdi.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, ağır yaralanan Avcı ve Uysal'a müdahale etti. Jandarma, AFAT ve UMKE ekiplerininde yarımıyla kanyondan çıkartılarak ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Uysal'ın ayrıca ayıya açılan ateş sırasında ayağından vurulduğu anlaşıldı.

Tedavi altına alınan Uysal ve Avcı'nın hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi