KARDEMİR KARABÜKSPOR: 2 - KARŞIYAKA: 1

PTT 1. Lig’in 8. haftasında Kardemir Karabükspor, sahasında Karşıyaka'yı 2-1 mağlup etti.

baliç karabükspor

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR 3 PUAN

PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, sahasında Karşıyaka'yı 2-1 mağlup ederek 17 puanla maç fazlalığı ile liderlik koltuğuna oturdu.

Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Elvir Baliç, kendileri açısından önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

Karabükspor ile ilk maçına çıkmanın ayrı bir heyecanını yaşadığını kaydeden Baliç, “Maça çok güzel başladık ve golü bulduk. Golden sonra özellikle ikinci bölgede biraz sıkıntımız oldu ve kopmalar yaşadık. Bizim istediğimiz blokları kuramadık ve pas anlamında karşı takıma çok fırsat verdik. Bu da ilk yarıda skoru 1-1 yaptı. İkinci yarı çok ayrı bir takım oldu. Bütün oyuncular bugün müthiş bir mücadele verdi. İlk dakikadan son dakikaya kadar güzel pozisyonlarımız oldu.

baliç elvirKarşıyaka’yı da tebrik ediyorum, çok iyi bir kadrosu olan takımdı. Buradan mutlaka 3 puanla ayrılmamız gerekiyordu. Geçen hafta aldığımız galibiyetle bugün de 3 puanla sahadan ayrıldık. Maçları tek tek düşünüyoruz. Önümüzde şimdi Samsun maçı var ve onu düşünüyoruz. İyi yoldayız ve iyi çalışıyoruz. Bütün oyucularımı tebrik ediyorum, müthiş bir mücadele verdiler. Çok daha iyi günler bizi bekliyor” dedi.

Kendi felsefesi ve vizyonunda çok baskılı, önde basan ve blok halinde oynayan bir takım oluşturmak istediğini de kaydeden Baliç, “Burada 10 gün içinde futbolcularımın bu kadar güzel şeyler yapması beni ayrıca mutlu ediyor. Gerçekten kaliteli bir kadromuz var. Biraz daha fazla zamanımız var. Hatalarımız tabii ki var. Bunları düzelteceğiz. Bundan sonra şimdi Samsunspor’u düşünerek ona göre çalışacağız. Samsunspor’u iyi bir şekilde izleyip o maçtan da güzel bir skorla ayrılacağız” diye konuştu.

ÖZDEŞ : “ÖNEMLİ BİR MAÇ KAYBETTİK"

Karşyaka Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, önemli bir maç kaybettiklerini söyleyerek, "15. dakikadan devre bitimine kadar bize yakışan oyunu oynayarak daha sonra golle süsledik. Oyunumuzu rakibe kabul ettiren bir oyun oynadık. İkinci yarıda rakibin baskını kırmakta geç kaldık. Tam oyunu dengeye getirdiğimiz anda penaltı golünden sonra geriye düştük. Penaltıdan sonra oyunu çevirmek için biraz panikledik.

Geriye düştüğümüz anıda çalışmıştık. Eksikliklerimizi gidererek çok çabuk bu yarışa dahil olmamız gerekiyor. Takımın kalitesi ve camianın gücü bunu yapacak güçtü. Öz eleştirimizi yaparak, daha iyi çalışarak, takım oyunu oynayarak buradan çıkabiliriz. Önümüzdeki hafta buna başlamamız lazım. Maçın içinde penaltı kararı biraz ağır gibi geldi, itirazımız oldu. Maçtan sonra izlediğimde penaltı olabilecek bir karar olduğunu gördüm. Toparlanmamız gerekiyor ve daha çok çalışarak bu takımı tekrar yarış içine sokarız" dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 2. dakikada Köksal’ın ortasında defansa çarparak ceza yayına gelen topla buluşan Murat'ın şutunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlara gitti. 1-0

  • 13. dakikada sol kanatta gelişen atakta ceza sahası sol çaprazından içeriye giren Zenke’nin vuruşunda top kalecide kaldı.

  • 23. dakikada sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta içeriye yapılan ortada müsait konumdaki Alexe’nin kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

  • 28. dakikada Mehmet Eren’in yerden penaltı noktası gönderdiği topa Necati’nin gelişine vuruşunu Adriano yatarak önledi.

  • 37. dakikada Mehmet Eren’in yerden ortasında Necati’nin gelişine vuruşunda top yandan auta gitti.

  • 38. dakikada Çağlar Birinci'nin serbest vuruşunda top uzak direğin dibinden ağlara gitti. 1-1

  • 65. dakikada Karabükspor’un ani atağında topla birlikte ceza sahasına kadar inan Zenke, Fatih tarafından düşürülünce hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Muhammet Reis topu filelerle buluşturdu. 2-1

  • 74. dakikada sol kanattan yapılan ortada topla buluşan Muhammet’in ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşunda Aghayev topu uzanarak çeldi.

Editör: Haber Merkezi