KARDEMİR KARABÜKSPOR SERİ PEŞİNDE

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ELVİR BALİÇ:

“SON HAFTALARIN ÇIKIŞ TAKIMI ALANYASPOR’A KAZANMAK İÇİN GİDECEĞİZ”

“SERİ YAKALAMAK İSTİYORUZ”

“KONUMUMUZU KORUYARAK ARAYI AÇMAMIZ LAZIM”

baliç kalpara karşı

PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı ligin son haftalarda büyük çıkış yakalayan Alanyaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik direktör Elvir Baliç gözetiminde Çamlık sahasında çalışmalarını sürdüren kırmızı-mavili ekipte sakatlıkları bulunan Kerim Zengin ve Gökhan'ın yer almadığı idman ısınma ve taktik ağırlıklı çalışmaların ardından çift kale maç ile sona erdi.

İdman öncesi gazetecilerine açıklamalarda bulunan teknik direktör Elvir Baliç, son haftaların flaş ekibi olan ve 5’te 5 yapan Alanyaspor’a konuk olacaklarını ve bu maçtan galibiyetle çıkmak istediklerini söyledi.



“HER MAÇIN AYRI BİR ZORULUĞU VAR”

Her maç ayrı bir zorluğu olduğunu kaydeden Baliç, “Zaten bu böyle bir lig, yani herkes herkesi yenebiliyor. Tabi bizim de Gaziantep Büyükşehir Belediye maçındaki galibiyetten sonra moralimiz de yerinde. İyi çalışıyoruz bu hafta. Şimdi Alanya maçına çıkacağız ve gerçekten son 5 maçta kazanan çok formda ve ciddi bir çıkış yaptılar. Ama biz tabi ki o maça da kazanmak için gideceğiz. Bizim de iyi bir takımımız var. Özellikle dediğim gibi geçen haftaki alınan galibiyetle, bu moral ile Alanya’ya gideceğiz. Tabi ki 3 puan için gideceğiz. Elimizden ne geliyor ise yapacağız. Şuanda oyuncularımız bir iki kişi dışında biraz ufak tefek bir sakatlık var. Onun dışında hepsi iyi durumda. Bu maça yüzde yüz konsantreli çıkmak istiyoruz. Karşımızda güçlü bir ekip var ama biz dediğim gibi kazanmak için her şeyi yapacağız” dedi.

“HATALARIMIZI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Alanya karşısında taktik değişikliklere giderek bazı şeyleri değiştirmek istediklerini de anlatan Baliç, “Bazı istatistiklerimiz var. Bildiğiniz gibi hücum bölgesinde biraz sıkıntılarımız var. Bu zaten sezon başından beri devam ediyor. Bunu gidermeye çalışıyoruz. Gol bölgesinde hem çoğalma anlamında hem pozisyon anlamında hem de en önemlisi gol anlamında biraz daha üretken olmamız lazım. Onu çözmeye çalışıyoruz. Tabi bu maç içinde bu rakip takımı iyi izledik, sürekli de izliyoruz. Onların da zaafları vardır. Mutlaka biz ona göre dediğim gibi çalışmalarımızı yapacağız. Alanya maçına en iyi kadro ve en formda kadroyu bu maça çıkartacağız” diye kaydetti.

“KONUMUMUZU KORUYARAK ARAYI AÇMAMIZ LAZIM”

ELVİR BALİÇ"Bir süreç gerekiyor ve bu sürecin içinden en az kayıpla geçmek istiyoruz" diyen başarılı teknik adam, "Beklentileri olan oyuncuların form yakalaması lazım. Biraz daha iyiye gidiyoruz. Hatalarımız var ve bunu çözmeye çalışıyoruz. Her geçen gün ve hafta biz daha iyi olmalıyız. İkinci sıradayız ve bu konumu koruyarak rakiplerle aramızı açmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZE KONSANTRE OLARAK İYİ BİR SKORLA AYRILACAĞIZ”

Alanyaspor’un üst üste beş maç kazanmalarını kafalarına takmadıklarını da sözlerine ekleyen Baliç, “Şimdi tabi bizde seri yakalamak istiyoruz. Alanya üst üste 5 maç aldı ve bunu o kadar çok kafamıza takmıyoruz. Sonuçta başarılı bir takım. Çok fazla ona konsantre olmuyoruz. Biz kendimize konsantre olacağız ve bizim nasıl bir oyun sergilememiz lazım ona bakıyoruz. Alanya takımı 6 puandaydı ve son 5 maçta galip gelerek şimdi 21 puana geldiler. Tabi onların konumu biraz daha rahattı. O rahatlıkla bir takım olmuşlar ve bunu sürdürüyorlar. Bu maç bizim içinde çok önemli ama biz kendimize konsantre olacağız ve kendi oyunumuz çok önemli. O yüzden bu maçta da iyi bir skorla ayrılacağız diye düşünüyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi