Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan 3 Nisan 1937,Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılışı ve Karabük'ün kuruluşu ile ilgili bir mesaj yayımladı.  

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan yayınladığı mesajında;

81 yıl önce Karabük Demir- Çelik İşletmelerinin kuruluşu ile büyüyen ve gelişen Karabük, geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Karabük, ülkemizde sanayileşme ve şehirleşmenin birlikte kurulduğu nadir şehirlerden biridir. 3 Nisan 1937’de Safranbolu ilçesine bağlı sadece 13 haneli bir köy olan Karabük’te, Demir-Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla şehirleşme süreci başlamış ve yurdumuzun her bölgesinden hızlı bir şekilde göç almıştır.

Bu nedenle, bugün köyleriyle birlikte merkez ilçe nüfusu 140 bin civarında olan Karabük’te ülkemizin her köşesinden farklı bir renk ve kültür görmek mümkündür. Bu yönüyle Karabük zengin bir kültürel mozaiğe sahiptir.

Diğer Yandan Karabük Demir-Çelik Fabrikaları ülkemizde birçok sanayi tesisi ve işletmenin kuruluşunu gerçekleştirmiş, dolayısıyla ülkemizin sanayileşme ve imarında önemli katkılar sunmuştur.

Karabük Demir-Çelik Fabrikaları(şimdiki Kardemir A.Ş.) nasıl yıllardır üretmiş olduğu demir-çelik ürünleri ve mühendislik hizmetleriyle ülkemizin kalkınmasında stratejik bir tesis olarak hizmet ettiyse, bugün de yenilenen ve kapasitesi artan tesisleriyle ülke kalkınmasına hizmet etmeye devam etmektedir.

Demir-Çelik Fabrikalarının Karabük’te kurulması kararını vererek, bir Cumhuriyet Kenti Karabük’ün doğmasına ve gelişimine vesile olanları, emeği geçenleri minnet ve şükranla yad ediyoruz, makamları cennet olsun.

Karabük, sadece Kardemir’le değil, Turizmde marka olmuş Dünya Miras Kenti Safranbolu’suyla, zengin orman ve doğal güzelliklere sahip diğer ilçeleriyle ve beşeri sermayenin en önemli kaynağı olan ve bölgesinde çok hızlı bir gelişim gösteren üniversitesiyle güzel ülkemizin gelişme ve kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kardemir’in ve Karabük’ün 81. Kuruluş Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm hemşehrilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi