Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Karabük'e Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Müjdesi Verdi

bakanc

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Karabük ziyareti öncesinde Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulundu. Bakan Özlü burada Karabüklülere müjde vererek, “Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark hayırlı olsun” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Karabük Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katılmak üzere Karabük’e geldi. Karabük’e gelmeden önce Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organiz Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabüklülere çifte müjde verdi.

Bakan Özlü “Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesini en kısa sürede faaliyette geçireceğiz. Hükümet olarak OSB'lere kaynak ayırıyoruz. Ayrıca, Teknopark konusuna sıcak bakıyoruz. Kurulması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

KOSGEB desteklerimiz sürecek. Biz daha çok teknoloji ağırlığı olan yatırımları destekliyoruz. Bu nedenle OSB ve Teknopark önceliğimiz. Karabük olarak ne istiyorsanız Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yanınızdayız. Karabük'e Eskipazar OSB ve Teknopark hayırlı olsun” dedi.

TBMM Eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise yaptığı açıklamada “Sizin buraya kadar gelmeniz artık bu projenin önünde hiçbir engel kalmadığını bize gösteriyor. Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’nin en prestijli OSB’lerinden birinin olacağını düşünüyorum, çünkü burası tam bir kavşak noktasında. Ayrıca demiryolu burada, elektrik burada ve otoban da buradan geçecek.

Filyos Liman Projesinin de önümüzdeki günlerde temelini atacağız, dolayısıyla buranın çok rağbet göreceğini, Karabük’e ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını ve dolayısıyla işsizlik sorununun çözümüne de destek verecek bir proje olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyor, Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi