Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin Karabük, Kayseri, İskenderun, Aliağa'daki geri kazanım tesislerinin yönetmeliğe aykırı çalıştıkları ve çevre kirliliğine yol açtıkları yönündeki iddiaları bir süredir Karabük gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

Vergili'nin çevre ve hava kirliliğine karşı açtığı savaş ise Çevre ve Şehirlik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye soruldu. Vergili'nin iddialarına karşılık zehirli atık atan bacaların hepsinde 7/24 izleme yapıldığını belirten Özhaseki, "Böyle popülist bir politikayla gündeme gelmenin bir manası yok." ifadesini kullandı.

Başkan Vergili'nin başlattığı tartışma üzerine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, geçtiğimiz günlerde şehre gelerek basının karşısına çıkmış, özetle iddiaların incelendiğini ve "enselerindeyiz" diyerek konuyu takipte olduklarını vurgulamıştı.

Basında yer alan haberlere göre Vergili'nin gündeme getirdiği iddialar Çevre ve Şehirlik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye soruldu. Bu iddiaların kendilerine ulaşmadığını belirten Bakan Özhaseki, "Öyle bir iddiası varsa takip ederiz. Biz, şehircilikle öne çıkıyoruz ama çevre hususunda yaptığımız çalışmalar çok gözükmüyor. Bir taraftan sahillerimiz, koylarımız, SİT alanlarının korunmasıyla ilgili adeta savaş veriyoruz, bir taraftan da dışarı atılan atıkların çevreye tehlike teşkil etmemesi için adeta savaş veriyoruz. Bütün şehirlerdeki iklimi, havayı 24 saat esaslı takip ediyoruz. Zehirli atık atan bacaların hepsinde 7/24 izleme var. Bütün bunları bilfiil takip eden Bakanlık olarak '3-4 tane şehirde zehir saçıyor' filan gibi saçma sapan sözleri kimsenin söylemeye hakkı yok. Bildiği bir şey varsa takip edelim. Sonra kendisine güzel tespit ettin' der, teşekkür ederiz. Böyle popülist bir politikayla gündeme gelmenin bir manası yok." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi