Başta Aysel Kökemli olmak üzere,Karabüklü hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan 180 kapasiteli Eğitim Geliştirme Derneği Bahtiyar Kökemli Kız Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle hizmete girdi.

bahtiyar

Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı’nda inşa edilen Bahtiyar Kökemli Kız Öğrenci Yurdu açılışına,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan,Defterdar Osman Koçaş,Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun,belediye ve il genel meclis üyeleri,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Karabük Eğitim ve Geliştirme Derneği Başkanı Mustafa Dastar yaptığı açılış konuşmasına son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimizi anarak ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.Başkan Dasdar konuşmasının devamında dernek olarak şimdiye kadar 2230 Karabüklü öğrenciye 1 milyon 630 bin lira burs verdiklerini,ayrıca özürlü ve muhtaç ailelere de 100 bin lira tutarında yardımda bulunduklarını ifade etti. Karabük Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı Mustafa Dasdar ayrıca 38 kişiyi dernek bünyesinde istihdam ettiklerini ve şu ana kadarda yaklaşık 1.5 milyon vergi ödediklerini sözlerine ekledi.

Merhum eşi Bahtiyar Kökemli adına derneğe yaptığı yardım ile inşaatın başlamasına vesile olan Aysel Köekmli ise yaptığı konuşmada;”Bu katkımdan dolayı çok mutluyum,bana bu imkanı sağlayan Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür eder,tesisin hayırlı ve uğrulu olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim” dedi.

açılışKarabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise törende yaptığı konuşmada Karabük Eğitim Geliştirme Derneğinin altı yıl önce Karabüklü üniversite öğrencilerine burs sağlamak üzere kurulduğunu ifade ederek sözlerine başladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü;”Ancak Aysel Hanımın bağışı ile bu binanın da temellerini attık,derneğimiz geride kalan sürede hem öğrencilerimize burs verdi,hem de devletimize büyük bir vergi ödedi.

Kuruluş aşamasında hiç bir zaman siyaseti ön plana çıkartmadık, her siyasi partiden arkadaşımızı,cemiyet hayatından tecrübeli insanlarımızı dernek bünyesinde topladık, ne yazık ki her şeyin içine sokulduğu gibi bu derneğe de siyasi yaklaşımlar ve yıpratma politikaları uygulandı,şayet biz bu gün kamu yararına çalışan dernek statüsüne alınsaydık 1.5 milyon vergiyi devlete ödemez yoksul çocuklarımıza burs olarak dağıtırdık,bu güne kadar bu dernekten bir Allah’ın kulu benim referansımla burs alamamıştır,aksini iddia eden gelsin ve helalleşelim,böyle olduğu halde derneğimizin başına gelenler malum,ancak biz elimizden geldiği kadarıyla mücadelemizi verdik ve derneğimizi yaşatmaya çalıştık” dedi.

Karabük Belediyesi Eğitim Geliştirme Derneği tarafından yapımı tamamlanan ve işletmeciliği KARDER başkanı Uğur Çalışkan’a verilen kız öğrenci yurdu Demir Çelik Kampüs'üne 1,5 km ve şehir merkezine sadece 500 m uzaklıkta bulunuyor.

Yüksek güvenlik ve konforlu kız öğrenci yurdunun tüm odalarında dahili telefon, tuvalet, duş, günlük oda temizlik hizmeti ve sınırsız internet gibi imkanlar yer alıyor. Dev ekran televizyon, fotokopi, tarayıcı, fax, kablolu yayın, LCD ve VCD hizmetlerinin yanı sıra dinlenme salonları, etüt odaları ve fitness salonu mevcut.

Dietisyen ve gıda mühendisi kontrolünde hazırlanan açık büfe kahvaltı ve 4 çeşit akşam yemeğinin sunulduğu Eğitim Geliştirme Derneği kız öğrenci yurdunda tam teçhizatlı revir, alev almayan zemin döşemesi, asansör, paratoner ve su deposu gibi eşsiz özellikler yer alıyor.