Bahçeşehir Koleji, uzaktan eğitime geçmek için tüm altyapı çalışmalarını tamamladı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 16 Mart’ta okulların iki hafta süreyle tatil edilmesi ve 23 Mart’ta uzaktan eğitime geçilmesi kararı üzerine Kişiye Özgü Öğretim Modeli kapsamında 2 yıldır Metodbox uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği uzaktan eğitim altyapısını güncelleyen Bahçeşehir Koleji, bu kapsamda ilk canlı yayın dersini 15 Mart Pazar günü 8 ve 12. sınıf öğrencileri için eş zamanlı olarak yayınladı.

Konuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, uzaktan eğitim uygulamalarını 2 yıldan bu yana başarıyla gerçekleştirdiklerini, açıklanan uzaktan eğitim takvimini uygulamak için altyapı çalışmalarının hazır olduğunu söyledi. Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm kampüslerimizde 15 yıldan bu yana uyguladığımız Kişiye Özgü Öğretim Modeli’ni 2 yıldır Metodbox uygulamasıyla yapay zekâ tabanlı şekilde dijital olarak da devam ettiriyoruz. Öğrencilerimizin kazanım takibi, eksikliklerinin tamamlanması ve hedeflerine yönelik yönlendirmeleri içeren Metodbox altyapımızdan, önceki yıllarda kar tatillerinde yaptığımız gibi 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim takvimi içerisinde eğitimimizi uzaktan sürdürmek için yararlanıyoruz. Bu süreçte tüm kademelerdeki tüm öğrencilerimizin derslerini uzaktan takip etmeleri mümkün.”

ONLİNE DERSLERE METODBOX ÜZERİNDEN ULAŞILACAK


Önceki yıllarda olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği günlerde uzaktan derslere devam eden Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelinde uyguladığı B-PISA sınavları ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Mentora Dil Okullarıyla devam ettirdiği uzaktan yabancı dil eğitimi uygulamalarında da bu altyapıdan yararlanıyordu. Bahçeşehir Koleji, 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim takvimi öncesi ilk dersi 15 Mart Pazar günü 8 ve 12. sınıf öğrencileri için online ders yayını olarak gerçekleştirdi. Canlı olarak yayınlanan derslerde 8. sınıf öğrencileri “Elektrik Yükleri ve Elektriklenme Çeşitleri” konusunun işlendiği Fen Bilimleri, 12. sınıf öğrencileri ise “İntegralde Alan” konusunun işlendiği Matematik derslerine Metodbox platformu üzerinden katıldılar.

Bahçeşehir Kolejinin uzaktan eğitim platformu olan Metodbox’ta öğrencinin tüm akademik gelişim süreci takip ediliyor. Bu doğrultuda Metodbox’ta öğrenci, öğretmen ve velilere; sınıf düzeyine göre öğrencinin sorumlu olduğu dersler ve bu derslerdeki başarı durumları, tüketim takvimi ile hangi konuların işlendiği ve işleneceği “Dersler” ekranı, konu anlatım videoları, konu tekrar testleri, sınav soruları çözüm videoları, etüt ve ödev tanımlama-takip ekranları, deneme sınav raporları, kullanım raporları (öğrenci/öğretmen/yönetici kullanıcılarının Metodbox’ı kullanım süreleri ve hangi ekranları kullandıkları) sunuluyor.

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMASINDA EBEVEYNLERE REHBERLİK DESTEĞİ VERİYOR


Bahçeşehir Koleji, tüm kademelere özel içerik ve tasarımıyla öğrencilerin zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitimlerine devam etmesini sağlayan Metodbox uygulamasını kullanarak bu süreçte ebeveynlere de rehberlik desteği sunuyor. Koronavirüs pandemisi, korunma yöntemleri ve kaygı yönetimi konularında ebeveynlerin doğru kaynaklardan, bilimsel verilerle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ bu süreçte çocukların sakin, kararlı ve doğru bilgilerle yönlendirilmeleri için ailelere büyük görev düştüğünü, ailelerin sürece yönelik kaygıları konusunda aynı şekilde desteklenmeleri gerektiğini söyledi. Dağ, bu hedefle Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından yayımlanan içerikleri de Metodbox uygulaması üzerinden velilerin erişimine açtıklarını ekledi.

ÖĞRENCİLER ÖĞRENME SORUMLULUKLARINI ALARAK YENİ NESİL ÖREME ORTAMLARINI DENEYİMLEYECEK


Bahçeşehir Kolejinde iki yıldan bu yana Metodbox üzerinden devam ettirdikleri uzaktan eğitim deneyimleriyle sürece hazır olduklarını söyleyen Özlem Dağ, bu sürecin öğrencilerin yeni nesil öğrenme ortamlarını deneyimlemeleri için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Dağ sözlerine şöyle devam etti:

“İki yıldan bu yana öğretmen, öğrenci ve öğretmenlerimize sunduğumuz ve ‘Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu’ olarak tanımladığımız Metodbox uygulamasından çok olumlu geri dönüşler aldık. Öğrencilerimiz, hedefe yönelik kazanım eksikliklerinin tespiti ve ders planlarını destekleyen içeriklerle uzaktan eğitimi bir süredir deneyimliyordu. 23 Mart’tan itibaren ülke genelinde uzaktan eğitime geçilmesiyle öğrencilerin tüm eğitim süreçlerinin öğrenme sorumluluğunu alması ve yeni nesil öğrenme ortamlarını deneyimleme süreci daha kapsamlı hale geldi.

Metodbox uygulamamızda ders çalışma kavramıyla ilk kez tanışan ilkokul öğrencilerimiz için özel içerik ve tasarımımızla bu yaş grubunun öğrenme stillerine uygun, farklı öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan, eksik öğrenmelerini tamamlayan ve öğrendiklerini tekrar ile pekiştirmelerini sağlayan bir uzaktan öğrenme deneyimi sunuyoruz. Bu içerik ve tasarım modelini diğer kademelerimiz için de başarıyla uyguluyoruz.

Ulusal sınavlara hazırlık döneminde olan 7. ve 8. sınıf ile 11. ve 12. sınıflarımızda öğrencilerimizin de hazırlıklarına eksiksiz olarak devam etmesi için tüm içeriklerimize sorunsuz erişim sağlıyoruz. Metodbox’taki performans raporlarına göre öğrencilerimiz hedeflerine uzaklık yakınlıklarını takip edebiliyor. Ayrıca Metodbox uygulamamız farklı sınıf seviyelerinde Mental UP-Kodris-English Central gibi uygulamalarla entegre çalışıyor.”



 
Editör: Haber Merkezi