BABASINI ÖLDÜRDÜ, 3 KİŞİYİ YARALADI SONRA KENDİ KAFASINA SIKTI

POLİSİN VE JANDARMANIN “DUR” İKAZINA UYMAYAN ZANLI, ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPARAK DURABİLDİ

KAÇAMAYACAĞINI ANLAYINCA BABASINA AİT BEYLİK SİLAHIYLA KAFASINA SIKTI

SON DAKİKA

Karabük'te babasına ait beylik silahıyla önce tartıştığı babasını vurup öldüren, ardından gasp ettiği taksiciyi, çarptığı otomobil sürücüsünü ve ormancıyı da yaralayan genç, polis tarafından durdurulunca kafasına sıkarak intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, ruhsal problemleri olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Ercan K., nüfus cüzdanında yaşadığı sorun sebebiyle Karabük’ün Yenice ilçesindeki polis merkezine gelerek burada görev yapan polis memuru babası Recep K. ile görüşmek istedi.

BABASINA ÜÇ EL ATEŞ ETTİ

ERCAN KOZBabasının gece nöbetinden çıktığı haberini alan Ercan K., babasının Altınkent Konutları A Blok 1. Katta oturduğu evine geldi. Babası ile aralarında bilinmeyen bir konu sebebiyle tartışma yaşayan Ercan K., babasına ait beylik silahını alarak babasına üç el ateş etti. Babasını göğsünden, karnından ve bileğinden vuran Ercan K., evin önünde de havaya iki el ateş etti.

Bir süre sonra Recep K.’nin üst kat komşusu kapının aralıkta olduğunu fark ederek durumu eşine haber verdi. Üst kat komşularının durumu fark etmesi üzerine olay yerine çağrılan polis ve sağlık ekipleri, 17 yıllık polis memuru Recep K.'nin hayatını kaybettiğini belirledi.

İzini kaybettirmek isteyen Ercan K. ise, babasına ait beylik silahını da yanına alarak Gökçebey ilçesine kaçmak istedi. Gökçebey’de müşteri kılığında bir ticari taksiyi durduran Ercan K., taksiciye de ateş ederek 67 T 6013 plakalı taksiyi gasp etti. Zonguldak istikametine kaçmak isteyen Ercan K., yolda başka bir araca çarptı. Aracın sürücüsü ile tartışan Ercan K., sürücüyü de yaralayarak Zonguldak istikametine devam etti.

Gasp ve yaralama olayının ihbarının alınması üzerine jandarma ve polis ekipleri Ercan K.’nin peşine düştü. Zonguldak’a hareket eden Ercan K., Elvanpazarcık beldesinde jandarma ekipleri tarafından kıstırıldı. Babasının beylik tabancasıyla havaya iki el attıktan sonra Çaydamar Mahallesi istikametinden şehir merkezine gelmek istedi. Bu sırada Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli orman muhafaza memuru Osman Aktaş ile karşılaşan Ercan K., orman muhafaza memurunu da yaralayarak yoluna devam etti.

Kokaksu mevkisinde polis ekipleri tarafından yine kıstırılan Ercan K., bariyer engelini aştıktan sonra İstasyon Caddesi istikametine yoluna devam etmek istedi. Bu sırada polis ekipleri de ticari taksinin ardından silahla ateş açtı. Dur ikazına uymayan Ercan K., kullandığı ticari taksi ile hemzemin geçidin yanında bulunan elektrik direğine çarptı.

Araçtan inerek yaya olarak kaçmak isteyen Ercan K. ardından yanında bulundurduğu babasının beylik silahıyla kafasına ateş ederek intihar etti. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Ercan K.’yi hastaneye kaldırdı. Şahsın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

"PSİKOLOJİK SORUNLARI VARDI"

CİNAYET  TAKSİÖte yandan, Ercan K.’nin ruhsal problemleri olduğu ve bir süre önce bir kızla arkadaşlık yaptığı öne sürüldü. Ercan K. ile tartışıp ayrıldığı öne sürülen kız arkadaşının başka bir kişiyle evlendiği iddia edildi. Evlendikten sonra eşiyle tartışan ve babasının evine dönen eski kız arkadaşıyla evlenmek için ailesine baskılar yaptığı öğrenilen Ercan K.’nin “Bu kızı bana alın” dediği öğrenildi.

Ailesinin Ercan K.’ye 60 bin lira kredi çekerek ticari taksi aldığı öğrenildi. Annesi Gülhan ve diğer kardeşi Emrah’ın da kredi borcunu ödemek için İstanbul’da asgari ücretle çalıştığı öğrenildi. Olay sonrası İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Başlatılan soruşturma sürerken, taksi sürücüsü, otomobil sürücüsü ve orman muhafaza memurunun hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Editör: Haber Merkezi