Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bir yıl önce gelen Mehmet Fatih Vargeloğlu'nun sürpriz bir şekilde Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tayini çıktı.

Milli Eğitim'de başarılı bir müdür portresi çizen Vargeloğlu'nun Karabük'ten gitmesinin altında birilerinin önünü açmak için çeşitli ayak oyunları yapıldığı iddia ediliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine katılmasından dolayı lav edilen Kredi Yurtlar Kurumu Karabük İl Müdürlüğü görevinden olan Kadir Öztürk'ün, Milli Eğitim Karabük İl Müdürlüğüne getirebilmek için bazı entrikalar döndürüldüğü belirtiliyor.

İddialara göre Karabük'te Memur Sen, Ensar Vakfı yetkililerinin Bakanlığa gidip, Mehmet Fatih Vargeloğlu'nu şikayet ettikleri "Bu adam dinsiz, imam hatip okullarına sıcak bakmıyor" şeklinde iftiralar attıkları konuşuluyor.

Yine iddialara göre daha önceden Gençlik Spor İl Müdürlüğüne getirilmeye çalışılan, fakat 31 Mart seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin "Bu adam FETÖ'cü, FETÖ'cülere hizmet etti" diye açıklamalar yapmasından dolayı hiç bir il müdürlüğüne getirilmeyen, KYK Karabük İl Eski Müdürü Kadir Öztürk'ün Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmek istendiği için bu tür ayak oyunlarına gidildiği söyleniyor.

15 Temmuz 2016 tarihinden önce Türkiye Cumhuriyeti Hükumetine paralel bir yapılanma içine giren FETÖ gibi, Memur Sen'in ve Ensar Vakfı gibi bazı yapılanmaların, bürokrasiyi paralel bir güç ile dizayn etme çalışmasına maalesef AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz'ün ve Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş'in boyun eğdiği de gözlemleniyor.

15 Temmuz ihtilal girişiminden bu millet bir ders almışken, FETÖ belasının yine bu millete açtığı yaraların daha izleri kapanmamışken, aynı şekilde iktidara rağmen paralel bir güç yapısı içinde olanların Kadir Öztürk'ün Milli Eğitim Karabük İl Müdürlüğüne getirmesine herkes seyirci kalıyor, yorumları yapılıyor.

Öte yandan Mehmet Fatih Vargeloğlu gibi başarılı bürokratların, paralel yapılanma tehlikesi oluşturan bazı tarikatlar, vakıflar ve sendikalar istedi diye vasıfsız birilerinin il müdürlüğü görevlerine getirilmesi, Karabük'e uzun vadede telafisi zor zararlar verdiği de her zaman yaşanmıştır görüşleri kamuoyunun önüne konuluyor.