Karabük’te uzun yıllar hizmet verdikten sonra ekonomik nedenlerden dolayı kapanan Vatan Hastanesi’nin içerisi 4 yıl aradan sonra boşaltılmaya başlandı.

Yenişehir bölgesinde Mülkiyeti KARDEMİR’e ait binalarda yer alan ve hacizli olduğundan içerisindeki cihazların Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararla yediemine teslim edilerek binanın boşaltılmasına karar verildi.

İcra Memurlarının gözetiminde işçiler tarafından boşaltılmaya başlanan hastane binasındaki tıbbi cihaz ve diğer malzemeler TIR ve kamyonlara yüklenerek yediemin depolarına taşınmaya başladı.

Öte yandan hafta başında Karabük Valisi Kemal Çeber,beraberinde KARDEMİR AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Kamil Güleç ve Genel Müdür Ercüment Ünal ile birlikte Yenişehir bölgesinde atıl vaziyette bulunan sosyal tesisleri yerinde inceleyerek buraların yeniden hayata kazandırılması adına bir dizi çalışmalar başlatmıştı.

KARDEMİR’e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yenişehir bölgesinde atıl vaziyette bulunan tesislerin yeniden elden geçirilerek restore edildikten sonra halkın hizmetine sunulacağı öğrenilirken, eski Vatan Hastanesi’nin bulunduğu binaların ise öncelikle eğitim alanında kullanılması olmadığı takdirde ise otel olarak hizmet vermesi adına bir çalışma yapıldığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi