İyi Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Aslan, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı'nın ücretli otopark uygulaması eleştirisine cevaben bir bildiri yayımladı.

Aslan yayınladığı bildiride; "Sayın SARI yaptığı açıklamada Belediye Meclislerinin her ayın ilk haftası olağan şekilde toplandığını, sayın CHP’ li Belediye Başkanının Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasındaki amacın “Safranbolu’ ya ve Safranbolulu hemşehrilerimize yüklü miktarda otopark ücreti ödetmek olduğunu öğrendik” şeklinde, İYİ Partili ve CHP’ li Belediye Meclis üyelerini alınan kararda halkla karşı karşıya getirme gibi akla ve mantığa ters düşen bir açıklama yapmıştır.

Meclisin olağanüstü toplanmasındaki amaç yaklaşan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde İlçemize gelen misafirlerimizin, özellikle Kıranköy bölgesinde gün içerisinde de sıkça yaşadığımız trafik keşmekeşinden etkilenmemeleri, ayrıca esnaf vatandaşlarımızın iş yerlerinin önüne sabahtan bırakılıp akşama kadar kalan araçların esnaflarımızın işlerini aksattığı, araç alıp satanların ve kiralayanların önüne geçebilmek içindir. Sayın ilçe Başkanı Mehmet Sarı’nın iş yeri Karabük’te olduğundan Safranbolu’daki esnafın halinden pekte anlamadığını düşünüyorum.

Danıştay 8.Daire E:2011/1214, K:2011/3344, T:24.06.2011 tarihinde Ücretli Otopark Konularında Vatandaş Lehine karar almıştır. Şimdi SARI’ ya şunu sormak isterim. Madem Yargının verdiği her karara uyacaksınız Safranbolu’ yu yıllardır hangi siyasi partinin Belediye Başkanı yönetiyordu, Meclis çoğunluğu hangi partideydi ve neden 10 dk. dan sonra ücretliydi? Vatandaşı ve Esnafı eğer düşünmüş olsaydınız Mahkeme kararına uyup ücretsiz yapardınız. Amacınız burada Vatandaşı düşünmek değil sırf Safranbolu ve Safranbolulular için yapılan iyi işlerde muhalif olacağınız anlamı taşıyor.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı sayın SARI şundan endişe duymasın, İYİ Parti ve CHP’ li Meclis üyeleri kendisinden daha çok Safranbolu ve Safranboluları düşünüyor." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi