Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği (ASATDER) Ahmet Kırk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karabük Yatırım Destek Ofisi Personelleri Sakin Eren ve Özkan İrken ile Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Safranbolu kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i makamında ziyaret ettiler.

Körfez ve Arap ülkelerinden her yıl 2 milyonu aşkın turisti Türkiye’de misafir eden turizm acentelerinin gözdesi Safranbolu.

Aralarından Taxim, Şafak, Alwali, Sabah Travel, Gulf, Guma Travel, Doğu, Fast, Alraha, Ferman ve HT Hayat Travel firmalarının yöneticilerinin olduğu heyet yaklaşık bir saat süren ziyaretten memnun ayrıldı.

Ziyarette konuşan ASATDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırk, Safranbolu’nun son yıllarda özellikle turizm açısından kendisini geliştirdiğini bu bakımdan gerek turizmcilerin Safranbolu’ya bakışı gerekse Safranbolu’yu merak edenler açısından bunun önemli olduğunu söyledi.

Safranbolu’ya turlar düzenlemeyi düşündüklerini belirten Kırk; “ Bu gün Bölgede Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) nezaretinde info tur gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak bizler özellikle Ortadoğu pazarına hitap ediyoruz. Amacımız Batı Karadeniz’e açılmak. Karabük, Zonguldak ve Bartın bu bölgedeki programımızda yer alacak. Safranbolu’da konaklama yapılabilecek tesislerle ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ben kendisini korumayı bilmiş, geçmişten bu güne değişmeden gelmiş, sadece Türkiye için değil Dünya için de oldukça önemli bir kent olan Safranbolu’dan olumlu görüşmelerle döneceğimizden eminim. Bu vesile ile bizleri yoğun iş temposuna rağmen ağırlayan değerli Kaymakamımız Fatih Ürkmezer beyefendiye de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, kendilerinin de turizm ve tanıtım açısından önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, ASATDER gibi turizm de önemli bir yer sahibi olan derneği ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Safranbolu’nun özellikle son yıllarda ülke turizminde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Ürkmezer; “ Safranbolu Dünyaya Osmanlı’dan miras. Bizler bu güzel mirası korumak ve gelecek kuşaklara olduğu gibi aktarmakla mükellefiz. Bunu korurken de tüm dünya ile paylaşmak durumundayız. Paylaşmanın en önemli adımlarından biri malumunuz üzere tanıtım. İşte burada gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, projeler, korumacılıktaki başarımız, katılım sağladığımız fuarlar tanıtım çalışmalarımız meyvelerini veriyor ve her yıl artan bir turizm potansiyeline sahip oluyoruz” dedi.

Safranbolu’nun tanıtımına katkı verecek her projeye destek vereceklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Ben, öncelikle gerçekleştirmek istediğiniz ve Safranbolu’yu da kapsayacak olan destinasyondan dolayı sizlere teşekkür ediyor, Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak elimizden geldiğince destek olacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Ürkmezer misafirlere çeşitli hediyeler verirken, ASATDER Yönetim Kurulu tarafından Ülke turizminin gelişmesine verdiği katkılardan dolayı Ürkmezer’e bir plaket takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi