Haber bültenimizde geçtiğimiz günlerde "ÖMER FARUK ÖZ ALGI MI OLUŞTURDU?" başlığı ile yayına alınan ve Öz'ün KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin kamuoyunda konuşulan iddiaları gündeme getirdiğimiz haber üzerine AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, yazılı bir açıklama yayınladı.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öz'e tam destek veren Altınöz'ün açıklaması ise şu şekilde; "1 Kasım 2017'de yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonrasında gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu Toplantısında, üyeler tarafından başkanlığa Sayın Ömer Faruk Öz seçilmiştir .Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olma özelliğini taşıyan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR), Yöneti̇m Kurulu Başkanı oldu.

Sayın Öz ilk açıklamasında, "Bundan sonra şirketin hedefinin; üretimde, satışta, yeni stratejik katma değerli ürün geliştirmede ve yeni pazarlar bulma gayretlerimizle Karabükümüzü ve ülkemizin bu çok önemli sanayi kuruluşu KARDEMİR'imizi daha da değerli hale getirmek olacaktır." diyerek açıklama yapmıştı. Bu hedefi gerçekleştirmek için de çok büyük bir gayret içerisine girmiştir.

Kardemir bizim için sıradan bir şirket değildir. Karabük için ve ülkemiz için çok önemlidir.Sayın Ömer Faruk Öz, gerek Ankara’da hükümet nezdinde ve partimizde özellikle de bizim nezdimizde itibarlı, sevilen sayılan bir kişidir.

Göreve geldiğinden bugüne kadar Kardemir’in menfaatlerini ön planda tutmuştur ve Kardemir’in Karabük için önemini bilerek şehre şirketin katkı sunması noktasında bir çok adımlar atmış ve bunu kamuoyu ile paylaşmıştır.

Kardemir bir önceki yıl 34. sırada iken 10 basamak birden yükselerek 24. sıraya gelmiş. Türkiye demir çelik sektöründe en hızlı büyüyen şirket olmuştur. Şehrin hassasiyetleri ve halkımız sağlığı düşünülerek ağır ilerleyen çevre yatırımlarına hız verilmiş, kurulan vakıf aracılığıyla şehre katkı vermek için çalışmaları devam  etmektedir.

Hükümetin istihdamın artırılması noktasındaki talebine olumlu katkı vermiştir. Kardemir gibi dünya çapında bir şirketin yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla seçilen ve bu görevi başarı ile yürüten Ömer Faruk Öz, liyakatı ve bilgi, beceri, deneyimi ve çevresi ile şirkete çok büyük katkılar vermektedir.

Ayrıca bağımsız bir yönetim kurulu üyesinin yönetim kurulu başkanı olmasından dolayı özellikle Demir Çelik Sektörü çok memnuniyet içerisindedir. Bu konuda da şimdiye kadar olumsuz bir şey tarafımıza  ulaşmamıştır. Kardemir ile ilintili bulunan ve halkımızın yararlanacağı bir çok yatırımlarla ilgili problemler bu dönemde yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanımızın destekleriyle çözüme kavuşturulmuştur.

Kardemir’e ve şehrimize değerli katkılar sunan ve özveriyle çalışan yılların siyasi ve iş tecrübesini ve bağlantılarını şirket ve şehrimizin istifadesine sunan Kardemir Yönetim Kurulu Başkanımızın şimdiye kadarki uygulamalarını destekliyoruz. Bu şekilde Ömer Faruk Öz gibi hizmet odaklı çalışan küçük hesaplar içinde olmayan yaptığı görevin
hakkını verenlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla."

Editör: Haber Merkezi