AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, basında yer alan "Zeki Çaylı Partisinden İhraç Ediliyor" yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Altınöz, konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek, Çaylı'nın AK Parti'den kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini ve sürecin işlediğini ifade etti.

Ak Parti'nin kurumsal bir parti olduğuna dikkat çeken Altınöz, "Bizim tüzük ve yönetmeliklerimiz var. En önemlisi de çok derin bir siyasi ahlak ve kurallarımız var. Bunu kim ihlal ederse gereken yapılacaktır demiştik." ifadesini kullandı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulunca 19.03.2018 günü Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, "Zeki Çaylı'nnın AK Parti'nin tüzük, program ve ilkelerine aykırı tutum ve davranışlarının olduğu, partimiz ile ilişiğinin derhal kesilmesi kanaatiyle, tüzüğün 119. maddesi gereği uyarınca tedbirli olarak, partiden Kesin İhraç İstemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliği ile karar verilmiştir ve aynı gün Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir." dedi.

Özellikle il başkanı olduktan sonra basın yoluyla bu tür polemiklere ve hakaretlere karşı taviz verilmeyeceğini dile getirdiklerini söyleyen Altınöz, "Süreç son aşamaya gelmiştir. Bundan sonra yetkili ve görevli Merkez Disiplin Kurulu karar verecektir. Saygılarımla." ifadelerini kullandı.