AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz 24 Temmuz “Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Altınöz, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihini, ülkemizde her yıl ‘Basın Bayramı’ olarak kutlamaktayız. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biri olan basının; vatandaşların doğruları öğrenme, bilgiye ulaşma, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı olarak yeri ve önemi büyüktür.

“Basın, Milletin müşterek sesidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te haber alma ve haber yayma gibi görevlerinin yanında, basının toplumu aydınlatması ve yönlendirmesi bakımından önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekmektedir. Nitekim; Vatanın birliğine ve bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, temel hak ve hürriyetine yönelik yapılan saldırılara karşı basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğine, 15 Temmuz 2016 gecesi hep birlikte şahit olduk.

İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Karabükümüzün sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Basınında sansürün kaldırılışının 111’inci Yıldönümünde tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”
Editör: Haber Merkezi