AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılara Saygı" haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Altınöz mesajında; "Her insan için değişik anlamı ve önemi olan yaşlılık, aslında hayatın çok güzel ve özel bir dönemidir. Geçmişimiz ile bugün arasında, kültürümüzün ve değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan yaşlılarımızdır. Yaşlılarımıza her zaman saygı göstermeli ve onlara olan minnet borcumuzu ödemeliyiz.

AK Parti olarak sosyal devlet anlayışı içinde yaşlılarımıza özel ilgi gösterdik. Kuruluşumuzdan bu yana Yaşlısına önem gösteren, onların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde uygulamaları hayata geçiren bir devlet yönetimine sahip olmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Evde sağlık hizmetleri projemizle özellikle yaşlılarımızın yardıma koştuk.

Huzurevlerimizi yeniledik ve yenilerini açarak yaşlılarımızın en iyi, en konforlu ortamlarda sıcak bir yuva özleminden uzak tutmadık. SGK ile PTT Genel Müdürlüğü arasında 2010 Şubat ayında yapılan protokol ile gelir/aylık alanların evlerinde ödeme yapılmasını talep etmeleri halinde, hiçbir şarta bağlı olmaksızın ve ücretsiz olarak ödeme günlerinde, bildirecekleri ikametgahlarında aylıklarını almaları sağlandı. Yaşlılar Koordinasyon Merkezimiz projelerle yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyor. Bizler de hem bölgemizde hem de çevremizde yaşlılarımızı Sosyal İşler Başkanlığımız ile tespit ederek maddi ve manevi olarak yaşlılarımızın yanında oluyoruz.

Geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz önemi, geçmişimizin sigortası, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza da göstermeli, onları el üstünde tutmalıyız. Yaşlılarımızın ne kadar değerli olduğunu sadece özel günlerde değil her zaman hatırlatmalı ve yaşama sevinçlerine ortak olmalıyız.

Ben, bu düşüncelerle, Yaşlılar Haftası’nı en samimi duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” ifadelerinde bulundu.