Ak Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, son günlerde çeşitli ortamlarda partisini ve başkan adaylarını sıkça eleştiren Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili’ye sert bir uslüple cevap verdi. Altınöz, Vergili’nin ucuz siyasi söylemlerden kaçınması gerektiğini belirterek “Otopark ücretlerini kaldırıp, ücretsiz hale getireceğiz. adliyede otopark ücretini ödemediği için icralık olan dünya kadar vatandaşımız var. Halktan icra yoluyla alınan parayla, hayır yapılmaz.“ dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın gerçekleştirdiği proje tanıtım toplantısına katılan Ak Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, partisi ve belediye başkan adayına yapılan eleştirilere cevap verdi. Altınöz, yapılan eleştirilerin ucuz siyaset anlayışından öte gitmediğini söyledi.

31 MART’TA KARABÜK BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ

Parti teşkilatı olarak gerek milletvekilleri ile gerek ise belediye başkan adayları ile tam bir uyum içinde çalıştıklarını belirten İl Başkanı Altınöz “Biz teşkilatımızla birlikte hem seçim çalışmalarımızı yapıyoruz, hem de adayımızla birlikte proje çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda da halkımıza ve kurumlarımıza belli periyotlarla ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Tempomuzu daha da artırarak inşallah 31 Mart’ta Karabük Belediyesini alacağız.” dedi.

KENDİSİ DE ATANMIŞ BİR ADAY MI!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Ak Parti Belediye Başkan Adayı hakkındaki ‘atanmış aday’ söylemlerine de cevap veren Altınöz “Dün mevcut belediye başkanı bizim belediye başkan adayımız hakkında atanmış belediye başkan adayı diye ifade etmesini, kabul etmemiz mümkün değil. Ak Parti’nin adayını nasıl belirleyeceğini, biz mevcut başkana sormayacağız. Bunu hiçbir siyasi partinin il başkanı veya adayının da eleştirmeye hakkı yoktur. Biz kendisine bu konulara girmemesini ifade ediyoruz. Kaldı ki kendisi de daha önceleri belediye başkan adaylığını düşünmediğini ifade etmiş, hatta aday adayı başvurusu da bulunmamaktadır. Onu da genel merkezi belirlemiştir. O zaman bizde kendisine mi atanmış belediye başkan adayı diyeceğiz. Bundan dolayı herkes bu tür şahsi konuları bir kenara bırakıp projelerini anlatsın. Bol bol proje üretmekle, animasyon yapmakla iş yapılmıyor. Gerçekleri halka her zaman anlatmak lazım. Projelerin kaynaklarını göstermek lazım. İşin süresini ifade etmesi lazım. Bir de laf cambazlığı yapmadan gerçekleri halka söylemek lazım. Öncelikle artık ucuz siyasetten kaçmak lazım. Artık hem Karabük halkı, hem de Ak Parti seçmeni bu tip ucuz oyunlara gelmez. Bu noktada ne yapıyorlar; Ak Partiden kim aday olmuş, aday olmayan hemen önceki dönemdeki milletvekillerimizi veya partimizin değerli büyüklerini övmeye başlıyorlar. Ben özellikle birkaç gündür basın toplantılarında değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin hakkındaki iltifatlardan Ak Parti İl Başkanı olarak ziyadesi ile de memnun oldum. Tabi bunu Mehmet Ali Şahin Başkanımız da izlediği zaman gözleri yaşarmıştır. Çünkü, mevcut başkanı Mehmet Ali Şahin bey hakkında önceki dönemlerde ağza alınmayacak ağır sözlerini Karabük halkı bilmektedir. Mehmet Ali Şahin Başkanımızın Karabük’e çok büyük hizmetleri olmuştur. Ancak bir belediye başkan adayımızı yermek veya eleştirmek için bir diğerini öne çıkarmaya çalışmayı da hoş karşılamıyoruz. Bunlar ucuz siyasettir. Ak Partinin üzerinden elinizi çekin. Biz güzel projelerimizi halkın önüne serer 31 Mart’ta da belediyeleri alırız.” dedi.

AK PARTİ ADİL VE ADALETLİDİR

Belediye İş Sendikası Genel Başkanının Karabük’te belediye işçilerine “Mevcut huzurunuzu bozmayın” şeklindeki söylemleriyle Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye oy vermelerini istemesi konusuna da değinen Altınöz “Yine dün bir sendika genel başkanı çıkmış, işçilerin mevcut başkana oy vermesini istiyor. İşçi kardeşlerimizin hepsi emin olsun, biz belediyeyi aldığımız zaman bir tanesinin bile burnu kanamayacak. Aralarında ücret farklılıkları olanlar için, biz eşit işe eşit ücret uygulayacağız. Ak Parti adil ve adaletlidir.” dedi.

BOL KESEDEN KONUT VAADİ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bol keseden vaatlerde bulunduğunu belirten İl Başkanı İsmail Altınöz sözlerini şöyle tamamladı; “Bunun yanında bol keseden konut vaatlerinde bulunuluyor. Bakıyorsun Kardemir gezisinde işçiye 1500 tane konut veriliyor, bakıyorsun belediye işçilerine konut veriliyor. Bu vaatleri görünce anlıyoruz ki, seçimlere yaklaştıkça ateş bacayı sarmış."

İCRA YOLUYLA ALINAN PARAYLA, HAYIR YAPILMAZ

"Bizler 31 Mart’ta seçimleri kazandığımızda tüm vaatlerimizi yerine getireceğiz. Başta otopark ücretlerini kaldırıp, ücretsiz hale getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Avukat olduğum için biliyorum, adliyede otopark ücretini ödemediği için icralık olan dünya kadar vatandaşımız var. Halktan icra yoluyla alınan parayla, hayır yapılmaz. “
Editör: Haber Merkezi