24 Haziran seçimlerinde yarışacak siyasi partiler milletvekili aday listelerini 21 Mayıs tarihi itibariyle YSK’ya vermişlerdi. Başvuruların ardından milletvekili adaylarının seçilme yeterliliğine ilişkin inceleme ve itiraz süreleri de 29 Mayıs Salı günü itibariyle son buluyor.

AK Parti 3.sıra adayı Tuğba Yeğin’in milletvekilliği adaylığından istifa etmesinin ardından Burhanettin Uysal AK Parti’nin 3.sıra adayı oldu.

21 Mayıs’ta aday listelerinin YSK’ya verilmesinin ardından bugüne kadar süreçle ilgili canlı yayınımızda açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, “Genel Merkezimiz tarafından belirlenen adaylarımızdan Tuğba Yeğin hem Genel Merkezimi hem de kendi isteği ile adaylıktan ayrıldı ve yerine milletvekilimiz Burhanettin Uysal 3.sıra adayı olarak belirlendi akabinde de YSK’ya aday listesinin son hali verildi.”dedi.

RAHATSIZLIĞIMIZ YOK!

Aday listelerinin açıklanmasının ardından hem AK Parti teşkilatları olarak hem de kamuoyunda bir memnuniyetsizlik olduğu yönünde bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirten İl Başkanı Altınöz; “Böyle bir durum söz konusu değil. Bizim AK Parti teşkilatları olarak isimler üzerinde hiçbir rahatsızlığımız yok ve memnuniyetsizliğimiz de yok, nihayetinde biz teşkilatlar olarak Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu isimlerin arkasında durur ve çalışmalarımızı bu yönde yaparız. Kamuoyunun memnun olabileceği bir adayı da bulmak mümkün değildir. Listelerin doğru olup olmadığı 24 Haziran’da karşımıza çıkacak.”dedi.

Bazı basın yayın organlarında manşetlere taşınan AK Parti listelerinde değişiklik olacak şeklindeki asılsız haberlere vatandaşların dikkate almamasını isteyen Altınöz; “Buradan sizin aracılığınızla AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz olarak söylüyorum. Bu listelerde artık hiçbir değişiklik olmayacak ve 24 Haziran’a bu liste ile gideceğiz.”dedi.

İNŞALLAH DOĞRU DEĞİLDİR!

AK Parti 34 kişilik aday adayı listelerinden 16 isim ile ilgili “YASAKLI” başlığı altında haberlerin olduğunu belirten İl Başkanı İsmail Altınöz; Haberi okuduğunda çok şaşırdığını söyledi. Altınöz: “Bana ne Genel Merkezimizden ne de herhangi bir resmi kurumdan böyle bir bilgi gelmedi. 34 kişilik aday adayı listesinden 16 kişinin yurt dışı yasaklı olması, pasaportuna el konulması gibi bir durumda AK Parti gibi FETÖ ile mücadele eden bir partiden aday adaylığı için başvuru yapmayacağını düşünüyorum. İnşallah doğru değildir.”dedi.

VATANDAŞIMIZ CEVABI SANDIKTA VERECEKTİR

24 Haziran seçimleri aynı zamanda Türkiye’nin geleceğinin de bir göstergesi olacağını söyleyen Altınöz; “Vatandaşlarımızın sandığa gittiği zaman Türkiye’nin geleceğini düşünerek oy vermelerini istiyorum. Ülke yeni bir sisteme geçiyor ve dış güçlerinde çok büyük oyunları var. Gerek 15 Temmuz, gerek gezi eylemlerinde bunları açık bir şekilde yaşadık. Kimi zaman ajanları ile iç provokasyonları yaptılar şimdi de ekonomik olarak ülkemize her türlü oyunları oynamaya devam ediyorlar. Oynanan bu büyük oyunu vatandaşımız görsün ve gereken cevabı da sandıkta vermelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi