Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 18. si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çalışmalarında sona gelinirken belgesel ve Fotoğraf yarışmalarına da ilginin yoğun olması, yine 29 Eylül akşamı Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ünlü pop müzik sanatçısı Emre Aydın tarafından verilecek olan konser Festivalin renkli geçeceğini gösteriyor.

Bu yıl 29 - 30 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında 18. si gerçekleştirilecek olan Festival yarışmaları ile de ilgi çekmeye devam ediyor. Bir festivalin 18 yıldır aralıksız düzenlenmesinin hem önemli bir başarı hem de takdire şayan olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, yarışmalarında ilgi çekmeye devam ettiğini söyledi.

Amatör ve profesyonel kategorilerde devam eden başvuruların her geçen gün arttığını kaydeden Ürkmezer; “Bir kültür olması münasebeti ile özel film gösterimleri, paneller, söyleşiler, workshoplar, sergiler, en iyi restore edilen eve ödül verilmesi ve final konserleri ile yine ilgiyi üzerine çekecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimize Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sinema Genel Müdürlüğümüz, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TDBB, TÜRKSOY, FİYAP, FİAP, TRT ile Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Üniversitemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da destekleri ile her yıl biraz daha yoğun katılımla devam ediyor. Yine Safranbolu’nun tanıtımında çok büyük pay sahibi olan değerli hocamız Süha Arın beyefendinin adına Özel Ödül verilmekte” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden alınan bilgiye göre her iki kategoride de katılımın yoğun olduğu ifade edilirken, yine her iki kategoride de yarışmaya son katılım tarihi 18 Eylül olarak açıklandı.

Editör: Haber Merkezi