Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 20 si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, film yarışmasına rekor başvuru yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, film yarışmasına 21 Ağustos 2019 tarihi itibari ile 828 başvuru olduğunu söyledi.

Bunun Festival tarihinin en çok katılım ile bir rekor olduğunu ifade eden Başkan Köse; “ Film Yarışmasına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dvd baskı yerine online olarak alınan kayıtlara dünyanın her yerinden katılım sağlanıyor. Başvurularda büyük bir patlama yaşanmasında dünyanın en büyük yarışma, festival paylaşım sitesi olan Filmfreeway’ın büyük katkısı oldu” dedi.

25 – 28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin bu yıl çok daha kapsamlı olacağını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ yapılacak olan etkinliklerden konferanslara, konserlerden film gösterimlerine kadar daha pek çok etkinlik inanıyorum ki yalnızca bizim değil tüm dünyanın ilgisini çekecek. Burada tüm Safranbolu’ya büyük görev düşmekte. Değerli halkımızın da üzerine düşen görevi yerine getireceğinden şüphem yok. İnşallah el birliği ile güzel bir festival yaşayacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi