“AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya’nın 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde aday adayı olup olmayacağı konusunda kamuoyunda oluşan beklentiler ne olacak?” sorusu siyasi kulislerde çok konuşulmaya başlandı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından il ve ilçe başkanlarının adaylıklar için istifa etmemeleri yönünde verilen son dakika karar ile istifa ederek, adaylık için müracaat etmesine kesin gözü ile bakılan bölgedeki ilçe başkanları beklemeye geçti.

Başta AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya’nın müracaat süresi olan 5-12 Kasım tarihleri arasında aday adaylık başvurusuna kesin gözü ile bakılıyordu. Kaya’nın, Genel Merkezin bu kararı ile uzatılmazsa, müracaatların son günü olan 12 Kasım Pazartesi başvuru yapmayacağı öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimine göre, istifa etmeleri gerekenlerin son gün olan 1 Aralık tarihine dikkat çekiliyor ve AK Parti Genel Merkezi tarafından her ne kadar şimdilik adaylık başvuruları yaptırılmayan ülke genelindeki çok sayıda il ve ilçe başkanlarının, 1 Aralık tarihinden önce aday adayı olmalarına izin verileceği ve hatta aday olarak gösterileceği belirtiliyor.

Öte yandan 21 Kasım’da aday adayları için teşkilatlarda yapılacak olan temayül yoklamalarına, isimleri adaylıkta geçen il ve ilçe başkanlarının dahil edilmeyeceği de öğrenildi.

Tüm bu gelişmelerin ardından, süresi içinde aday adaylığı başvurusu yapmayacak olan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya’nın temayül yoklamalarından sonra aday adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor.