AY YILDIZLI BAYRAK YENİDEN GÖNDERE ÇEKİLDİ

YENİDEN

Öğlebeli Mahallesi’nde 25 metre uzunluğundaki direkte asılı Türk Bayrağı'nın indiğinin anlaşılması üzerine olay yer inceleme ekipleri bayrağın asılı olduğu direk bölgesinde araştırmalarda bulunmuş, bayrağın kim veya kimler tarafından indirildiği konusunda inceleme başlatılmıştı.

Çevredeklerin 2 kişiyi kaçarken görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen polis, ‘dur’ ihtarına uymayan bir motosikleti takibe aldı. Motosiklet üzerinde kaçan 2 şüpheli, Öğlebeli Sanayi Sitesi’nde yakalandı. Şüpheliler ehliyetleri bulunmadığı için polisten kaçtıklarını söyledi. Yapılan incelemede 2 şüphelinin bayrak indirme olayıyla ilgilerinin bulunmadığı anlaşıldı. Ehliyetsiz motosiklet kullanmak ve polisten kaçmaktan cezai işlem uygulanan 2 kişi, daha sonra serbest bırakıldı.

BAYRAK İPİ AŞIRI YIPRANARAK KOPTU

Yapılan incelemeler sonucunda Belediye ve Valilik yetkililerince, bayrak ipinin aşırı rüzgar sebebiyle aşınarak koptuğu ve bayrağın bu yüzden direkten indiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Rüzgardan yıpranan bayrağın itfaiye ekiplerine teslim edilmesinin ardından yapılan çalışmalar sonucunda Öğlebeli Mahallesi’nde 25 metre uzunluğundaki direkte asılı Türk Bayrağı, bugün yeniden göndere çekilerek dalgalanmaya başladı.