AK Parti Safranbolu Belediye Başkanlığı görevini yürütürken 22 Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı talimatı ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından bazı usulsüzlükler ile ilgili görevden alınan Necdet Aksoy ile ilgili savcılığın iddianameyi tamamladığı belirtiliyor.

22 Haziran 2017 tarihinde görevden alınan ve bir daha Safranbolu Belediye Başkanlığı görevine iade edilmeyen Necdet Aksoy, 12 Ağustos 2017 tarihinde de Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi tarafından da Savcılık talimatı ile göz alına alınmış ve iki gün boyunca sorgulanmıştı.

Son olarak 18 Ocak 2018 tarihinde de İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından Aksoy ile birlikte bazı Belediye Meclis üyelerinin imar usulsüzlüğü başta olmak üzere, bazı usulsüzlükler ve FETÖ Terör Örgütüne yardım etme gibi iddialar ile ilgili yargılama izni verilmişti.

Savcılık iddianamesinde, Göztepe Mahallesinde bazı inşaat firmalarına rant elde ettirecek şekilde imar uygulamaları, çarşı merkezinde yeni yapılan bir iş merkezinde yapım yönetmeliklerine aykırı yine rant elde edilmesini sağlayacak imar planı değişikliği yapılması ve Safranbolu Belediyesine yasalara uygun olmayacak bir şekilde borç para verme iddiası gibi iddiaların yer aldığı söyleniyor.

Necdet Aksoy’un göz altına alındığında, verdiği ifadelere de dayanarak, kamuoyunca tanınan bir inşaat şirketinin sahibi ile ilgili bu tür ciddi iddiaların bulunduğu belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi