SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI  NECDET AKSOY'DAN AÇIKLAMA 

AKSS

Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı kalkıştığı darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında kardeşi gözaltına alınan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy bir açıklama yaptı.

"Adalete güvenimiz tam, FETÖ olayları içinde kim yer alıyorsa karşısındayız, adalet er geç tecelli eder" ifadelerini kullanan Aksoy'un açıklamasının tamamı ise şu şekilde;

"15 Temmuz Cuma gecesi Türkiye’nin geleceğine, milletimizin birliğine bütünlüğüne devletimizin dirliğine karşı yapılmış olan Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ ) mensup bir takım unsurların darbe girişimine karşı, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları gereği sokağa çıkan milletimizin kararlı duruşu ve halkımızın desteğine dayalı direniş ile geri püskürtülmüştür.

Bundan sonrada devletimiz bu kalkışmaya sebebiyet veren, kalkışmaya dayanak teşkil eden bütün örgüt mensuplarına yönelik temizlik çalışması başlatmıştır. Biz de Safranbolu Belediyesinde bu örgüt ile ilişkisinin olabileceğini düşündüğümüz personellerle yollarımızı ayırdık. Ayrıca bu kişiler ile ilgili gerek emniyet nezdinde gerek savcılık nezdinde çalışmalarımız sürdürülmekte.

Bu çalışmalar yapılırken, açığa aldığımız çalışanların gözaltına alınmaları ile ilgili süreç işletilmiştir. Zaten biz bu çalışanlarımız ile ilgili açığa alma işlemini hiçbir makamın onayını almaksızın gerçekleştirmiş idik. Şüphe duyduğumuz kişilerle ilgili açığa alma işlemini yürütmüştük. Bu konuda devletimize, adaletimize bu kişilerle ilgili işlemlerin yapılması hususunda zaten resmi müracaatımız söz konusu idi.

Diğer yandan bu süreçte kardeşimin de gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayım. Biz her daim Fethullahçı terör örgütünün her yönü ile karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz. Kim olursa olsun bu kalkışmaya yardım eden, içinde yer alan destekleyenler Adalet karşısında hesap vereceklerini daha önceki konuşmalarımızda vurgulamıştık. Aynı noktada durduğumuzu ifade etmek isterim.

Şunu özellikle söylemek isterim…

Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanıyor Devletimizin adalet mekanizmasına elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna beyan ederim."
Editör: Haber Merkezi