Safranbolu Belediyesi tarafından projelendirilen ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ( BAKKA ) tarafından desteklenen ‘Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmada sona yaklaşıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Dr. Fatih Ürkmezer, projenin tamamlanmasının arından Akçasu Mahallesinin eskiden olduğu gibi tarihi çarşının vazgeçilmezleri arasına gireceğini ve turizme önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Akçasu mahallesinin Safranbolu’nun en önemli noktalarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Ürkmezer, “Yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Ekiplerimiz ara vermeden turizm sezonuna yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyorlar.

Bununla birlikte tarihi dokuya da kesinlikle zarar verilmediğini belirtmek isterim. Dere ıslah çalışmalarında önemli aşamalara geldik. Bölüm bölüm taş döşemesi ve ışıklandırma yapılıyor. Tamamlandığında yol güzergâhında olduğu gibi dere içerisinde de çok güzel bir görüntü ortaya çıkacak.

Yine karşıya geçişlerin dokuya uygun şekilde yapılacağı köprülerde de sona gelindi. Ben bu anlamda daha önce de ifade ettiğim gibi, çalışmalarımız süresince destek ve anlayışlarını esirgemeyen mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi