Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kızılcahamam’da Proje Eğitimi etkinliği düzenlendi. “Fen ve Mühendislik Alanlarında Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” adı altında gerçekleşen etkinlikte KBÜ’de görevli teknik bilimlerden ve temel fen bilimlerinden 30 araştırmacıya proje yazımına ilişkin seminer verildi ve uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar tarafından koordine edilen “Fen ve Mühendislik Alanlarında Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” etkinliğinde eğitmen olarak; Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yerlikaya ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Ünal yer aldılar.

Teknik bilimlerden ve temel fen bilimlerinden 30 araştırmacının yararlandığı programda Temel Kavramlar: Bilgi, Bilim, Araştırma, Hipotez; Projenin Bileşenleri: Özgün Değer, Yöntem, Yapılabilirlik, Yaygın Etki; Literatür Analizi: Bilgi Kaynaklarına Ulaşım ve Değerlendirilmesi; Araştırmanın Planlanması: 5N1K ve Zaman Yönetimi; Proje Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Raporlanması başlıkları altında seminerler verildi ve projede kalite unsurları bakımından da özel söyleşilere yer verildi. Etkileşimli geçen programda proje yazımına ilişkin uygulamalı çalışmalar da yapıldı.

Programın sonunda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat imzalı katılım belgeleri ile eğitmenlik yapan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.