AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Atılkan, yağmursuyu hattı projesinde kamu kaynaklarını en verimli ve etkin şekilde kullandığından dolayı Karabük Belediyesini tebrik ettiğini ifade eden bir açıklamayı kendi facebook sayfasında yayınladı.

AK Partili meclis üyesi Atılkan, Rafet Vergili ve ekibini tebrik ettiği açıklamasında şu görüş ve düşünceleri kaleme aldı;
" TEBRİKLER BAŞKAN

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması adına Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili'yi ve ekibini tebrik etmek gerekir.

'İş bilenin kılıç kuşananın'

Karabük Belediyesi yağmursuyu hattı işi için uzun süredir yaptığı çalışmaların sonuna yaklaştı.

Sayın Başkan benimde değişik aşamalarında yardımcı olmaya çalıştığım, işin proje aşamasından, ihale aşamasına kadar bizzat konu ile ilgilenerek, projenin en ekonomik olarak yapımında büyük bir başarı örneği göstermiştir

Yağmursuyu projesinin bugün ihaleye çıksa yaklaşık maliyeti İller Bankası fiyatları ile 95 Milyon TL. Yaklaşık maliyetle ve ortalama bu iş için Türkiye çapında yapılan ihaleler göz önüne alındığında 55 Milyon – 57 Milyon TL bedelle ihale edilirdi.

Başkan bu işi bütün olarak ihale etmek yerine beton borularının yapımını ayrı ve yağmursuyu işçiliğini ayrı ihale etti.

Beton boru yapımını 2 Milyon 200 Bin TL, yağmursuyu işçiliğini 24 Milyon TL’ye, beton boru üretimi için kum ve çimento bedeli 1 Milyon TL harcayarak bu işi, 28 Milyon TL’ye (not yukarıdaki fiyatların tamamı KDV hariç fiyatlardır) mal ederek, çok büyük bir iş başarmıştır.

Ayrıca yukarıda bahsedilen beton boru yapımı ve yağmursuyu yapımı işçiliğinde de ihalelerini rekabete açık ve kamu menfaatini düşünerek hareket ederek %40'a yakın ihale kırımları sağlaması da ayrıca takdire şayandır.

Sayın Başkan ile bazı konularda ters düşsek de, bu işin en uygun ve en ekonomik yöntemle yapılması konusunda verdiği emekler için teşekkür etmek isterim. Bu vesile ile emeği geçen Belediye çalışanlarına da tebriklerimi sunarım."
Editör: Haber Merkezi