AK Parti İl ve Merkez İlçe Teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde istişare toplantısı düzenledi.

Düzenlenen programa AK Parti milletvekili adayları Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı ile 100. Mahallesi sakinleri, üniversite ve lise öğrencileri katıldı.

Programda AK Parti milletvekili adayları Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş konuşma yaptı.

İlk konuşmayı yapan Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ramazan ayı ve seçim sürecine değindi. 24 Haziranda bir seçim gerçekleştirileceğini ve bu seçimin bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Uysal, 24 Haziran da yapılacak olan seçimlerin ülkemizde yaşanan sorunları ortadan kaldıracak bir seçim olarak değerlendirdiğini belirtti. Ülkemizin 95 yıldır parlamenter sistemle yönetildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Burhanettin Uysal 95 yıl içerisinde 66 hükümetin kurulduğunu ve bir hükümetin yaklaşık bir buçuk yıllık ömrü olduğunu vurgulayarak “Sizde takdir ediyorsunuz ki bir buçuk yıllık bir hükümet hangi yenilikleri, hangi reformları gerçekleştirebilirler veya hangi hizmetleri getirebilirler” dedi.

Konuşmaların devamında parlamenter sistemle kalkınmış ülkelerin olduğunu ifade eden Uysal başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin daha güçlü olduğunu kaydetti. Referandumda yeni sistemin halkımız tarafından onaylandığını belirten Burhanettin Uysal 24 Haziranda yeni sistemin fiiliyata geçeceğinin altını çizdi. AK Partinin amaçlarını anlatan Uysal “AK Partinin tek bir gayesi var. Ülkenin ekmeğini büyütmek, Türkiye Cumhuriyetini onurlu gururlu şerefli bir devlet haline getirmektir. Başka ülkelerden borç almadan kendi kaynaklarını kullanarak, kendi silahına üreterek, kendi teknolojisini geliştirerek, terörle mücadele ederek, mazlumların yanında olarak, emperyalistlere karşı durarak ülkemizi şahlandırmaktır. Tüm gayretimiz sevgili gençlerin aş, iş bulduğu mutlu huzurlu yaşadığı bir ülke istiyoruz diyerek sözlerine son verdi.

Prof. Dr. Burhanettin Uysal’dan sonra konuşma yapan AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal ise muhafazakârlık kavramından bahsetti. Muhafazakârlığın sadece din demek olmadığını vurgulayan Ünal, muhafazakarlığın değerli bir eşyanın korunması, gelenek ve göreneklerin korunması ve yaşanması olduğunu ifade ederek muhafazakarlığın siyasette de olduğunu söyledi. Gündem de sıklıkla bahsedilen değişim ve yenilenme kavramlarına atıfta bulunan Cumhur Ünal değişimin ve yenilenmenin kolay olmayacağını beyan ederek “eğer bir şeyler ters gidiyorsa, ülkede düzen yoksa, ekonomik kaos varsa, insanların refah seviyesi düşükse, devlet artık devletine sahip olamıyorsa o zaman belki değişim olabilir dedi.

Konuşmalarının devamında AK Partinin 2002 yılından günümüze kadar yapmış olduğu hizmetlerden bahseden Ünal, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının günümüzde 170 olduğunu belirtti. Ülkemizde üniversitesiz il olmadığını kaydeden AK Parti milletvekili adayı Cumhur Ünal Karabük’ün ve Karabük Üniversitesi’nin geliştiğini ve gelişmekte olduğunu ifade etti. Gezi Olaylarına ve 15 Temmuz olaylarına da değinen Cumhur Ünal, muhalefeti eleştirerek Karabük’ün ve Türkiye’nin gelişmesinde emek veren AK Parti hükümetinin muhafazakârlık kavramı çerçevesinde korunması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmalarının son bölümünde 2002 yılından günümüze kadar AK Partinin yapmış olduğu icraatlara değinen Cumhur Ünal “AK Parti gerçekten 2002 yılından bugüne kadar milletine ve devletine göstermediğini göstermiştir. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya ülkeleri içerisinde ön sıralara çekmiştir ve çekmeye de devam etmektedir. İnşallah 24 Haziranda işte bu tutuculuğumuzu bize hizmet eden, bize yol gösteren, bize akıl gösteren, eğik başımızı ayağa kaldıran AK Parti hükümetine karşı gereğini yapacağız diye umuyorum, arzu ediyorum, diliyorum. 24 Haziran bu ülkenin geleceğinin bekasının meselesidir.” dedi.

Cumhur Ünal’ın ardından mikrofonu eline alan Niyazi Güneş ise AK Partinin ülkemize ve Karabük’e yapmış olduğu hizmetlere değinerek bu hizmetlerin devam etmesi için 24 Haziranda güçlü bir yönetim, güçlü bir meclis çıkması gerektiğini vurguladı. AK Parti hükümetinin yapmış olduğu hizmetlere sadece ülkemizin değil mazlum milletlerinde ihtiyacı olduğunu ifade eden Güneş, 24 Haziran seçimlerinin tün dünya için önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmalarının devamında dünya da yönünü ve kıblesini çevirmiş insanlara ışık olacağız, yol göstereceğiz, onları memnun edeceğiz diyerek 24 Haziran da ülkemizin kaderini değişeceğini kaydetti. 24 Haziran da ülkenin kaderinin değişmesi için geceli gündüzlü çalışılması gerektiğini beyan eden Niyazi Güneş ülkemize ekonomik savaş açanlara fırsat verilmeyeceğini söyledi.

Konuşması coşkulu sloganlarla kesilen AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Niyazı Güneş sınır ötesine yapılan operasyonlara değinerek “Fırat Kalkanı Harekâtını ve Zeytindalı Harekâtını basite almayalım. Terörün beli kırıldı. Çok yakında İnşallah Türkiye terörün kökünü kazıyacaktır. Kırk senedir kan verdik, can verdik, şehitler verdik, Karabük’te şehitler verdi. Kent Meydanında şehitler için düzenlenen cenaze merasimlerini görüyorsunuz. Karabük bu konularda çok hassas bir şehirdir. Ben inanıyorum ki inşallah Türkiye’nin ayağına zincir vurmak isteyenler bu yönüyle ülkeyi meşgul edenler pişman olacaklar. Türkiye’nin gündeminden terörü çıkartacağız” diyerek sözlerine son verdi.
Editör: Haber Merkezi