AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR’IN YÖNETİMİ İLE BİRLİKTE GÖREVDEN AYRILMASIYLA, YENİ İL BAŞKANILIĞI İLE İLGİLİ İSİM YARIŞI BAŞLADI

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ın yönetimi ile birlikte kongre öncesi yeni gelecek ekibin elini rahatlatmak amacıyla görevden ayrılma kararını açıklamasıyla birlikte, “Yeni il başkanı kim olacak?” sorusu şehir gündemine oturdu.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Karabük’e yeni il başkanının en kısa sürede atanması bekleniyor. Öte yandan yapılacak olan atama ile kongreye gidilmesi ve yine atanacak isim üzerinden kongre sonrası devam edilmesine de kesin gözü ile bakılıyor.

Saylar’ın görevden ayrılma kararının üzerinden daha bir gün geçmeden birçok isim siyasi kulislerde gezmeye başladı.

Daha önceden il başkanlığına aday olabileceği mesajlarını veren Hakan Şentürk, Uğur Çalışkan ve Bülent Ersöz’ün yanı sıra İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Eren’in de il başkanlığına talip olmayı düşündüğü yakın çevreleri tarafından söylendi.

Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın önünde şu an için kesinleşmiş bir isim olmadığı konuşulurken, Karabük için ciddi bir arayış olduğu ifade ediliyor.

Yeni İl Başkanı belirleme sürecinin 15-20 gün daha devam edilebileceğinin altı çizilirken, yeni yeni bazı isimlerin de süreç içinde siyasi kulislere düşmesi bekleniyor.