AK Parti'de "liste rahatsızlığının" yankıları sürüyor. 21 Mayıs Pazartesi günü YSK'ya teslim edilen milletvekilleri aday listesinin kamuoyu ile paylaşılmasıyla birlikte başlayan tartışmalar artarak devam ediyor.

Karabük'te aday olarak belirlenen Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Tuğba Yeğin'in bölgesel dengeler gözetilmeden belirlendiği konuşulurken, dün İl Başkanı ve İlçe Başkanları tam kadro Ankara'ya gitti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile görüşmek için Ankara'ya giden parti yöneticileri, Ataş'ın genel merkezde olmaması sebebiyle bir diğer genel başkan yardımcısı olan Seçim İşlerinden Sorumlu Ahmet Sorgun ile yüz yüze görüşme sağladılar. Kamuoyunda konuşulan "liste rahatsızlığını" genel merkezde dile getiren parti yöneticileri, ayrıca TBMM'de Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile de görüştü.

Özellikle listenin açıklandığı akşam bazı yöneticilerin istifa dilekçelerini il başkanlığına sunmasıyla başlayan liste krizi, son olarak değişikliğe gidilmesi için toplanan imzalar ile devam ediyor.

Ovacık bölgesinden iki adayın yer aldığı liste ile ilgili 67, 37 ve 18 olarak ifade edilen bölge dengelerinin gözetilmediği, temayül ve kamuoyu yoklamalarında isimleri hiç geçmeyen adayların belirlendiğini öne süren yaklaşık 6 bin partilinin imza topladığı ve en kısa zamanda genel merkeze gönderecekleri belirtiliyor.

Liste değişikliği için yapılan çalışmaların netice vermeyeceği, AK Parti'de daha önce böyle bir uygulamaya rastlanmadığı kamuoyunda hakim bir görüş olarak yer alıyor.