CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU GÜN GENEL MERKEZDE İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONGRE TAKVİMİNİ AÇIKLADI

İL KONGRELERİ KASIM AYINDA BAŞLAYACAK

KARABÜK ÖLÇEKLİ İL YÖNETİM KURULU SAYISI 40’DAN 30’A DÜŞÜRÜLDÜ

AK Parti’nin Kongre takvimini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İl Başkanları ile yaptığı bu günkü toplantıda açıklandı.

19 Temmuz’da Delege seçimlerinin seçimleri ile başlayacak olan kongre takviminde 8 Ağustos’a kadar Belde seçimleri bitecek. 19 Ağustos – 12 Kasım arası ilçe seçimleri gerçekleştirilecek ve son olarak 18 Kasım -25 Şubat arası tüm il kongreleri yapılacak.

Kongre takviminin yanı sıra AK Parti Belde, İlçe ve İl Yönetim Kurulu sayılarında da düşüş yapıldı. Nüfusu 10 Bine kadar olan belde ve ilçe teşkilatlarının yönetimi 11 kişiden oluşurken, nüfusu 10 Bin – 50 Bin olan ilçelerde teşkilatlar 15 kişiden oluşacak. 50 Bin – 100 Bin arası nüfusa sahip olan ilçeler 25 kişilik yönetim ile oluşurken, Karabük ölçekli olan 100 Bin -750 Bin arası Nüfusa sahip olan İller ise 30 kişilik İl Yönetim Kurulu üyeleri ile teşkilatlarını oluşturacak.

Hali hazırda şu an Karabük İl Teşkilatı 40kişilik, Merkez İlçe Teşkilatı ise 30 Kişilik Yönetim Kurulu üyesine sahip. Önümüzdeki kongrelerden sonra Merkez ilçe 25, İl ise 30 Yönetim kuruluna sahip olacak.
Editör: Haber Merkezi