24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili aday adaylığı için AK Parti’de isimler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Karabük’te Milletvekili adaylığı yarışına giren isimlerden bazıları şöyle;

AK Parti’de aday adaylığının en fazla yaşandığı yer Yenice ilçesi oldu. Şimdilik aday adaylığı için istifa eden ve ismi geçenler arasında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökçü, Yeniceli İşadamı Sertaç Karakaş, Sedat Çenesiz ve Rıfat Koca’nın ismi geçiyor.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un aday adaylığında ismi geçse de bu gün yapılan il koordinasyon toplantısı sonrasında adaylık sürecinden vazgeçtiği açıklandı. Öte Yandan İl Genel Meclisi Eski Başkanı Hasan Yıldırım’ın ise aday adaylığında ismi geçiyor. İl Genel Meclis Üyeliğini uzun süredir yürüten AK Parti eski merkez ilçe başkanlarından Av. Seyfettin Dikmen de aday adaylığı sürecine gireceğinden il genel meclis üyeliğinden istifa etti.

Parti teşkilatında bir dönem önce görev alan Mustafa Çelenli de aday adaylığını açıklarken, Timurçin Saylar’ın İl Başkanlığı döneminde sağ kolu olan eski teşkilat başkanı Serdar Dereli de İl Disiplin Kurulu üyeliğinden istifa ederek adaylık sürecine katıldı.

Eski Milletvekillerinden Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile 21. Dönem Karabük Milletvekili Ali Öğüten’in ve 22. Dönem  Milletvekili Cumhur Ünal'ın adaylık başvurusu yapmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Mevcut Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın da adaylık sürecinde olduğu tüm kamuoyu tarafından biliniyor. 29 Nisan Pazar akşamı bitecek olan adaylık başvurusu gününe kadar AK Parti’nin Karabük’teki aday adaylığı listesi tam anlamıyla netleşmiş olacak.

MEHMET ALİ ŞAHİN ADAY MI?

AK Parti Karabük Milletvekili ve bölgenin siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin’in aday olup olmayacağı herkes tarafından merakla beklenen en önemli konuların başında geliyor.
Şahin, gerek kendisine bu soruyu yönelten basına, gerekse yakın çevresine aday olmadığını net bir şekilde ifade ediyor.

Aday olmadığını belirten Mehmet Ali Şahin, yol arkadaşı ve lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına göre hareket edeceğinin de altını çizerek belirtiyor. 2002 Yılından itibaren AK Parti hükümetlerinde Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı, TBMM Başkanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Mehmet Ali Şahin’in de kimse bu saatten sonra düz milletvekili olarak beklememesi gerektiği de birçok kesim tarafından dile getirilen bir realite.
Editör: Haber Merkezi