AK Parti, 31 Mart 2019'da yapılması planlanan ve yaklaşık 8 ay süre kalan yerel seçimler için ‘bölgesinde sevilen yeni yüzler’ arıyor. Partinin tüm yerel seçim programları, eylül ayından sonra başlamak üzere planlandı.

Partinin belediye başkan adayları bu kez erken açıklanacak. Parti kurmayları, “El sıkmayan, tevazu göstermeyen, nobran olan, şatafat içinde yaşayanla yola devam etmeyeceğiz. Biz her ile bir Tayyip Erdoğan arıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti, 18 Ağustos’ta yapılacak büyük kongrenin ardından, 2019 Mart’taki yerel seçimler için çalışmaya başlayacak. Partinin tüm programları, Eylül ayından sonra başlamak üzere planlandı. Yerel yönetimler için ‘bölgesinde sevilen yeni yüzler’ aranıyor. Parti yöneticileri, ‘tevazu sahibi, şatafattan uzak duran ve halkın gönlünde karşılığı olan’ isimler aradıklarını dile getirdiler. Mevcut belediye başkanlarının bazıları için bu yöndeki eleştiriler, parti için hareket noktası oldu. Partinin belediye başkan adayları, bu kez erken açıklanacak.

1398 BAŞKAN, 21 BİN ÜYE

18 Ağustos’taki kongreden sonra oluşacak yeni yönetimle, belediye başkan adaylarının belirlenmesine hız verilecek. Partide yapılan takvime göre, Eylül ayında aday yoklamaları başlayacak.

1398 belediye başkan adayı, 21 binden fazla belediye meclis ve il genel meclis üyesi belirlenecek. Ekim ayında adaylarla görüşmeler yapılacak. Kasım-aralık aylarında ise adaylar ilan edilmeye başlanacak.

Partide bu çalışmalar yürütülürken Başkan Tayyip Erdoğan’ın “Şehrine, kuruma ve partiye yük olan belediye başkanlarıyla biz devam etmeyeceğiz” sözü de anımsatılıyor.
Editör: Haber Merkezi