AK Parti tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük'te de kongreler sürecine girdi.

Geçtiğimiz hafta sonu delege seçimlerinin gerçekleştirildiği AK Parti'de, Genel Merkez talebi ile ilk istifa da Eskipazar İlçe Başkanı İsmail Palaz'dan alındı.

Eskipazar İlçe Başkanının istifasının alınması ile tüm gözler Yenice'ye çevrildi ve Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'ın istifası istenmediğinden, önümüzdeki kongrede ilçe başkanlığına Kırık ile devam edileceği işareti dolaylı olarak verilmiş oldu.

AK PARTİ YENİCE İLÇE TEŞKİLATI CADI KAZANINA DÖNDÜ

AK Parti Yenice İlçe Teşkilatı, Kadın ve Gençlik Kolları ile geçtiğimiz ay toplu olarak istifa etmek istemiş ve İl Başkanı İsmail Altınöz tarafından "Kongrede ilçe başkanı değişecek" denilerek istifaları durdurmuştu.

Yine bir süre önce 8-10 kişilik bir grup Yenice İlçe Yönetiminden istifa etmek için il başkanı ile görüştüklerini ve aynı cevap verilerek, beklemeleri istenmişti.

Yılmaz Kırık'ın ilçe başkanlığında kalacağı söylentileri ise şimdi Yenice'de siyaset kazanını tekrar kaynatmaya başladı.

AK Parti'de Yenice ilçe teşkilatı, kadın ve gençlik kolları ile belediye meclis üyeleri arasında çok sayıda kişinin yeniden istifa etmesi tekrar ilçe gündeminin konusu oldu.

CUMHUR ÜNAL DESTEK VERİYOR, NİYAZİ GÜNEŞ RAHATSIZMIŞ..!

AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'ın önümüzdeki ay yapılacak olan kongrede yeniden aday gösterilmesi ile ilgili Genel Merkez Yöneticilerinin "Yenice ilçe başkanı görevde kalacak. Büyük emek harcadı, ciddi sıkıntılar yaşadı." şeklinde beyanda bulunulduğu iddia edilirken, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Recep Tetik'in devreye girmesi ile Milletvekili Cumhur Ünal'ın verdiği destekle bu kararın alındığı konuşuluyor.

Söz konusu iddia olan böyle bir kararla Yenice'de muhtemel yaşanacak siyasi deprem öncesi, Milletvekili Niyazi Güneş'in ise bu durumdan rahatsızlık duyduğu siyasi kulislerde konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi