AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık yazılı bir açıklamada bulunarak, adeta isyan etti.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra halka adeta kan kusturduğunu ve ilçede toplumsal huzuru bırakmadığını bir çok örnekler sayarak ifade etmeye çalışan AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, Cumhur İttifakını hatırlatarak MHP İl ve İlçe Başkanına çağrıda bulundu.

Yılmaz Kırık açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

“31 Mart Yerel Seçimlerinden bugüne kadar 4 ay gibi bir zaman geçti. Kişisel ihtiraslar nedeniyle ilçemizde gergin bir ortam oluşturmaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar süreçte birçok üzücü olaylara hemşerilerimiz tanık olmuştur.

Yenice de son aylarda yaşanan olayları şöyle bir özetlemek gerekirse;

Siyasi görüşü farklı diye boyacıların ellerinden sandıkları toplandı.

Esnafların masa sandalye ve malzemeleri ile kısıtlamalar yapıldı.

İlçemiz CHP’li Belediye iken 187 kez şikâyet edilmiş bir iş adamının işyerinden imar değişikliği ile yol geçirmek istendi ve de o iş adamını şimdilerde kendisine sponsor olarak atayan bir lokanta sahibini zorlayarak iş yerinin kapanması sağlandı.

Caminin altındaki esnaf ile yumruklu kavga yapıldı, hatta zabıta ekiplerini görevlendirerek o işyerine girenleri tehdit edildi.

Bayan kuaför görüşü farklı diye işyerine zabıtalar gönderildi ve silahlı çatışma yaşanmasına sebebiyet verildi.

Bir işyeri kapandı ve vatandaş parkta masa sandalyelerini yaktı.

Basında pazaryeri krizi diye yer alan bir bayan esnaf kardeşimizin tezgâhı dağıtıldı.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayının eşinin tezgâhı dağıtıldı.

AK Partili Meclis üyesi adayının evinin çatısının tadilatı sırasında çatısı mühürlendi ve AK Partiden basın yolu ile istifa etmesi karşılığında mührü kaldırıldı.

Yine bir AK Partili meclis üyemizden bahçesindeki bir yapı için zabıta ekipleri gönderildi, AK Partiye gönül vermiş esnaf ve hemşerilerimize maddi ve manevi cezalar uygulanmaya devam ediliyor.

Bir inşaat firmasının her türlü imkanları sağlamasına rağmen yapı kullanma iznini verilmeyerek oturanlar tedirgin ediliyor.

Özal mahallesinde yaşanan bir olayda milletvekilimiz provokatör olarak iftirada bulunuldu.

Yirmibeşler mahalle muhtarına caminin imamı AK Partili diye hakarete dayalı söylemlerde bulunuldu ve ben seni muhtar olarak tanımıyorum, sen benim muhtarım olamazsın diye ithamlarda yapıldı.

Doğalgaz ile ilgili olarak engellemelerde bulunuldu ve halen engellemeler yapılıyor. Ardından doğalgazın gelmeyeceği yönünde açıklama yapan müdüre hediye takdim ediliyor. Ayrıca doğalgaz ile bir yaptırımda müdürün etkisi nedir siyasi yetkililer gelecek diyorsa gelecektir.

Özal mahallesinde kaçak halı saha yaptı, fakat yetkili makamlara halı saha ile ilgili yeminler ederek insanlık vasfını kaybetmiştir. Bu olayı da MHP il, ilçe başkanları ve teşkilatı çok iyi bilmektedir.

Ayrıca Devletin sahalarından izinsiz malzeme alarak belediyenin maddi ceza almasına sebebiyet verildi.

Kişisel hırs ve kaprisleri ile hareket eden bu yapıyı belediyeyi zarara uğrattığı için yetkilileri bir vatandaş olarak da göreve davet ediyorum. Yine kesilen cezanın AK Partili kesimden tahsil edeceğini her ortamda ifade etmekte.

MHP il ve ilçe başkanları ile teşkilatı bunların tamamını bildikleri halde sessiz kalmalarını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Benim bildiğim MHP anlayışı dirayetlidir, milletini vatanını sevendir, haksızlık karşısında dimdik durandır. 16 Nisan halk oylamasında ‘HAYIR’ için mücadele vermiş, Nisan 2018’de AK Partiden ihraç olmuş, 24 Haziran Seçimlerinde İYİ Parti için çalışmış, umduğunu bulamayınca 31 Mart Yerel Seçimlerinde MHP’den aday olup, belediye imkanlarını kullanarak kum, çimento, demir, bahçelere duvar, evlere çatı, işsiz gençlerimizin zaafları gibi maddiyat ve maneviyat gibi tehdit ve baskılarla hedefine ulaşmış birinden düzgün bir yönetim anlayışı beklemek mümkün olmasa gerek.

Ayrıca basında yer alan Cenaze aracı verilmemesi haberini Özal mahallesinde ikamet eden Kadir C. isimli Cami tuvaletlerini temizleyerek ekmek mücadelesi veren gariban bir hemşerimiz, Ahmet K. isimli gibi birçok hemşerimizin acılı günlerinde cenaze aracı göndermeyen birini yadırgamamak gerektiğini düşünüyorum.

Kin ve nefret kusan kendi gibi düşünmediği için yıllarca ekmek yediği partisine ve arkadaşlarına ihanet eden bir anlayıştan her şey beklenebilir. Koltuk ve Makam hırsı için insanları kullanmayı marifet sayan bir zihniyete sahip anlayıştan her şey beklenebilir. Başka siyasi partilerde kapı kapı gezerken, MHP teşkilatına ve gönül verenlerine hakaretler eden bir anlayıştan dürüst davranış beklenmemesi kanaatindeyim.

Şayet ki, bu bahse konu olan ve daha birçok örnekle sıralanabilecek mevzulardan bir tanesine MHP ilçe Başkanı ve teşkilatı yalan diyebilecek ise özür dilemeye her zaman için hazırım.

MHP İl ve ilçe teşkilatını göreve davet ediyorum. Malum Başkanın, AK Parti ile ilgili söylemlerini ve davranışlarını şiddetle kınıyorum. AK Parti ilçe teşkilatı olarak 4 aydır suskunluğumuzu Cumhur ittifakı gereği korumaya çalışıyoruz. Memleketimiz için liderlerimiz Genel merkezlerimiz bir mücadele verirken, bizler ilçemizde neyi paylaşamıyoruz, neyin kavgasını veriyoruz. Bu sebepten dolayı MHP il ve ilçe teşkilatını göreve davet ediyor, Cumhur ittifakının diğer ortağı ile yönetilen ilçemizde yaşananlardan dolayı da cumhur ittifakının bir ortağının ilçe başkanı olarak hemşerilerimizden özür diliyoruz.

Bu tip olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."
Editör: Haber Merkezi