İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GRUP KARARINA UYMAYAN VE MECLİS BAŞKANI SEÇİLEN AHMET SÖZEN’E AK PARTİ MYK’DAN “İSTİFA ET” KARARI ÇIKTI

SÖZEN “İSTİFA ETMİYORUM”

PARTİ, DİSİPLİN KURULUNU ÇALIŞTIRDI AHMET SÖZEN İHRAÇ EDİLİYOR

SÖZEN

Karabük İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti Karabük İl Teşkilatının grup kararına rağmen partilisi mevcut İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım'ın karşısına aday olan ve muhalefetin oyu ile seçilen Ahmet Sözen ile ilgili AK Parti Merkez Yürütme Kurulu kararı aldı. İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde grup kararına uymayan yurt genelinde 8 ayrı yer ile ilgili AK Parti Genel Merkez MYK "Grup kararına rağmen seçilen İl Genel Meclis Başkanları istifa etsin" kararını aldı.

AHMET SÖZEN'E "İSTİFA ET" TEBLİĞSİ YAPILDI

AK Parti Karabük İl Teşkilatı MYK kararını grup kararına karşı seçilen Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen'e tebliğ etti. İl Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Çelenli, Ahmet Sözen'e MYK kararına göre "istifa et" tebliğsini yaptığı öğrenildi.

SÖZEN "İSTİFA ETMİYORUM"

MYK Kararına rağmen "Karabük İl Genel Meclisi Başkanlığından istifa et" tebliğine Ahmet Sözen, "İstifa etmiyorum" cevabını verdiği öğrenildi.

İHRAÇ İŞLEMİ BAŞLADI

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Safranbolu'dan AK Parti İl Genel Meclis üyesi seçilen Ahmet Sözen'in "İstifa etmiyorum" cevabı karşılığında MYK kararı gereği Karabük İl Teşkilatı Disiplin Kurulunu çalıştırdı ve Sözen'i ihraç edilmesi yönünde İl Disiplin Kuruluna sevk etti. Karabük İl Disiplin Kurulunun hazırlayacağı raporun önümüzdeki hafta Parti Genel Merkezine gönderileceği ve Ahmet Sözen'in AK Parti'den ihraç edileceği öğrenildi.

SÖZEN, MHP'YE Mİ GEÇECEK...

AK Parti MYK kararına rağmen istifa etmeyen ve ihraç süreci başlatılan Ahmet Sözen'in AK Parti'den ihraç edilmesi halinde Karabük İl Genel Meclis Başkanı olarak MHP'ye geçeceği yönündeki iddialar siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Ahmet Sözen'in MHP'ye geçme gibi bir süreci yaşanırsa MHP Karabük İl Teşkilatının bu sürece de pek sıcak bakmayacağı vurgulanıyor.