AK Parti Safranbolu Belediye başkan Adayı Ali Kaya basın ziyaretleri çerçevesinde Karabük Net Haber'i ziyaret etti.

İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı ve yakın çalışma ekibiyle yaptığı ziyarette Karabük Net Haber sorumlu editörü Ergün Başkaya'ya bir hayli iddialı olduğunu ifade etti ve şu açıklamalarda bulundu;

"İki üç haftadır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir yandan projelerimizi, Safranbolu'ya neler katabileceğimizi, Safranbolu ile ilgili tecrübelerimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir yandan halkımızın talebini yakinen bildiğimizi düşünüyoruz. Biz Safranbolu'da yaşıyoruz, halkımızla iç içe yaşıyoruz. Seçimden seçime aday olan bir Belediye Başkanı değilim. Ben Karabük'te ikamet edip, Safranbolu'da aday olan, bürosundan çıkmayan bir aday da değilim. Safranbolu'da son üç yıldır yaklaşık İlçe Başkanlığı yapan bir adayım. İktidar partisinin ilçe başkanlığını yapmış bir adayım. Dolayısıyla yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Bu zamana kadar Safranbolu'ya yapılan tüm yatırımlarda veya Safranbolu'ya kurumsal noktada kazandırılanlarda bizim de mutlaka bir katkımız olmuştur. Yaşanmış her bir yıl için bir proje vaadiyle yola çıktık. Safranbolu'yu kendi alanında lider pozisyona taşıyacak projelerimiz de var. Minimal bazda, mahalleler bazında projelerimiz de var. Allah nasip ederse bu yoğun temponun sonucunu 31 Mart akşamı hep beraber yaşayacağız. Ve sizlerle beraber 1 Mart akşamı projelerimizi açıklamak istiyoruz. Alan sahasını Safranbolu'da kazandık, halkımızdan da ciddi teveccüh görüyoruz.

Safranbolu halkı ile hemşehrilerimizle bizim hiçbir sıkıntımız olmadığı gibi günlük sosyal hayatımızı da paylaşıyoruz. Safranbolu içinde AK Parti siyasetini ve Safranbolulu hemşehrilerimizle beraber yönlendiren ve şekillendiren bir insanım. Dolayısıyla Safranbolu'nun ne istediğini biliyorum. Safranbolu'ya sunabileceklerimizi ve bu istekler konusunda Safranbolu'yu konumunda lider yapabileceğimizi çok iyi biliyorum. Ben Ankara'yı dün görmüş veya ilçe başkanlığını yeni tanımış bir adam değilim. Ankara'da siyasetten önce de bağımız çok güçlüydü, siyasetle beraber bu pekişmiş oldu. Elimiz güçlü, iktidar partisiyiz ve Ankara'da aşamayacağımız ve Safranbolu'ya getiremeyeceğimiz bir yatırım olduğunu düşünmüyorum. Bizler ayağı yere basan projelerden bahsederken Safranbolu'nun hem gönlümüzde hak ettiğini hem de bu projelerin arka planının uygulanabilirliğinin veya bunların maddi kaynaklarının neler olabileceğini ve nerelerden ne getirebileceğimizi çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla bugün bir belediye başkan adayının yapması gerekenden çok öte işler kazandırabileceğimizi düşünüyoruz Safranbolu'ya. Yani bir iktidar partisinin belediye başkan adayı olarak ve Ankara'da öteden beri geliştirdiğimiz ilişkiler ve siyasetin de buna kattıklarıyla beraber Safranbolu'da çığır açabileceğimizi ve ciddi manada lider konumuna sokabileceğimize eminiz.

Ben Safranbolu'da hemşehrilerimizle beraber yaşayan sıradan bir insanım. Safranbolu Belediye Başkanlığı'na yakışacak bir vizyonum olduğumuz düşünüyorum. Bunu genel merkez de böyle düşündü ki bizi bu şekilde takdir etti. Yerel yönetimlerle ilgili özel eğitim almış bir insanım. Biz çalışma ekibimizle ve istişare ettiğimiz büyüklerimizle Safranbolumuzun ülkemizde ve dünyada değerini bilerek bir şeyler ortaya koymaya çalışıyoruz. Turizme dönük çok ciddi projelerimiz olacak. Çünkü Safranbolu UNESCO ile dünyaya ve şehrimize mal olmuş bir şehrimiz. Ben Safranbolu'yu hem kültürel turizmde, hem kongre turizminde hem de top yekün film platosuna hazır olmasıyla beraber Safranbolu'yu dünyada hak ettiği konuma taşıyabileceğimizi düşünüyoruz. Fiziksel anlamdaki değişiklikler haricinde sosyal belediyecilik anlamında da yapabileceklerimiz, çok net ortaya koyabileceğimiz projelerimiz var. Burada hem emeklinin hem işçilerimizin hemde gençlerimizin cebine dokunabilecek projelerimizi hep beraber yaşatacağız.

Biz doluyuz, biz Safranbolu aşığıyız. Safranbolu'da ciddi bir birikime sahip olduğumu düşünüyorum. Ve bu birikimi hep beraber ortaya koyacağız. Ancak bizim birikimimizden ziyade AK Parti tecrübesi önemli. Biz Cumhurbaşkanımızın kaliteli ve tecrübeli belediyecilik anlayışını Safranbolu'da gerek Genel Başkan Yardımcılarımızın, gerek İçişleri Baknalığımızın eliyle ciddi manada hissettireceğiz ve yaşatacağız. "