AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin UYSAL, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladı.


Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü daha önce hiçbir devletin tecrübe etmediği, eşi ve benzeri görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıya kalmış, yaklaşık kırk yıl boyunca devletin içine sinsice yuvalanmış FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ’nün kendisine bağladığı ve kontrol ettiği kamu görevlileri demokrasimize, anayasal düzenimize ve millet iradesine kast etmişlerdir.

Bu menfur, satılmış çete mensupları vatan ve millet hainleri milletin uçağını, helikopterini ve silahlarını milletin üzerine yönelttiler. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği, dik duruşu ve yaptığı çağrı üzerine meydanlara çıkan Aziz milletimizde tankların önüne çıktı, kurşunlara karşı göğüslerini siper etti. Milletimizin temsilcisi, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar, kurşun yağdırdılar.

Bizlerde darbe teşebbüsünün başladığı saatten itibaren Gazi Meclisimizde toplandık. Biz o gece tüm ülkede olduğu gibi bütün görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak Parti farkı gözetmeksizin aynı ruh ve inanç çerçevesinde azizi milletimizin sesi olduk. Allah’a hamdolsun.

Gerçekleştirilen bu saldırı sadece bir darbe teşebbüsü değil, aynı zamanda kaos kargaşa yaratarak yani iç savaş çıkartıp Türkiye’yi bölünmeye müsait hale getirmekti ve çok şükür Milletimizin destansı kahramanlığı neticesinde bu alçakça girişim akamete uğratılmış ve Türkiye’nin sonsuza kadar da yaşamaya devam edeceğini bütün dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Karabüklü hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi